Ugrás a tartalomra

Nádasdys diák a virtuózok között

2018. június 26. kedd
Szabó Vencel lenyűgözte a tehetségkutató zsűrijét
Nádasdys diák a virtuózok között

Kilenc tehetséges „kicsi” állt  a zsűri elé a Duna Televízióban és az M5 kulturális csatornán sugárzott klasszikus zenei tehetségkutató műsor legutóbbi adásában. A Virtuózok második elődöntőjébe is továbbjutó Szabó Vencel már az előző alkalommal is nagy népszerűségre tett szert az ítészek körében.

Miután trombitáján elfújta Schubert Szerenád című művét, a zsűri egyik tagja, Miklósa Erika operaénekesnő felszaladt a színpadra és megölelgette, a másik, Balázs János zongoraművész pedig csak annyit mondott: „készülj fel arra, hogy sztár leszel!”, majd megkérte, hogy énekeljen valamit. Vencel a Feljött immár az a csillag… című népdalt adta elő, amelynek elhangzása után a zsűri állva tapsolta meg.

– A játékod életem legszebb zenei élményeinek egyike volt – mondta Batta András zenetörténész, aki értékelésekor a zongorakíséret magas színvonalát is kiemelte.
A tizenegy éves Szabó Vencel, akit édesapja, a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola furulya- és trombitatanára tanít, Batta András hegedűjével jutott be a döntőt megelőző fordulóba.

Tamás Angéla