Ugrás a tartalomra

Négy között a „Vasárnapi fiúk”

2017. augusztus 24. csütörtök
A budafoki Sunday Boys vízilabdásai is szép helyezést értek el a Hajós uszodában
Négy között a „Vasárnapi fiúk”

Négy között a „Vasárnapi fiúk”

A masters-világbajnokságon az 50 és az 55 év felettiek korcsoportjában a 4., illetve az 5. helyet érte el a Sunday Boys. Az 50 pluszosok sikerét így foglalta össze Horváth József, a Budafóka edzője, aki vízbe szállt a vb-n, sőt bíráskodott is:

– Három győzelemmel, három vereséggel és két döntetlennel értük el a negyedik helyezést. Úgy érzem, fizikálisan felvettük a versenyt a mezőnnyel, de technikailag nem sikerült. Összesen tizenhat csapat indult, az amerikaiaktól kaptunk ki 10-4-re, így lettünk negyedikek, amivel elégedettek vagyunk. Reális eredmény született, a csapatuk kitűnő erőkből állt. Nagyon jól éreztük magunkat végig a világbajnokságon, több ezer néző előtt játszottunk mindig. Kitűnő rendezés volt! Nem sok időnk volt a felkészülésre, pár hét, de többen előtte már régóta nem vízipólóztak aktívan. A masters-világbajnokságon a játék mellett bíráskodtam is – természetesen más korcsoportban –, a szintén budafoki Kiss Attilával együtt.

Az ötödik hellyel is (55 plusz kategóriában) elégedett Bodnár Tamás játékos, aki a következőket mondta el lapunknak:

– Öt győzelmet értünk el és két vereséget szenvedtünk, a legnagyobb győzelmünket az ausztrál csapat ellen értük el tizenegy gólos különbséggel, 15-4-re nyertünk. A végső győztes amerikaiak kimagaslottak a mezőnyből. Remek hangulat volt mindvégig, nagyon jó érzés volt találkozni a régi társakkal és ellenfelekkel. Mi már évtizedek óta ismerjük egymást, még a KSI-ből és a MAFC-ból, amelyekben annyi szép évet töltöttünk együtt. Több budafoki játékos is megfordult ezekben a csapatokban, s a kapcsolatot fenntartottuk először vasárnapi – innen a Sunday elnevezés –, majd hétköznapi edzésekkel, amelyet a kerület biztosít a számunkra.

(temesi)