Ugrás a tartalomra

Nem nyaralni mentünk Siófokra

2018. augusztus 25. szombat
Értékes döntetlent ért el a BMTE a tóparti városban, miután legyőzte a Dorogot a Promontor utcában
Nem nyaralni mentünk Siófokra

Pontot rabolt Siófokon a BMTE, így csapatunk az utóbbi két fordulóban nem szenvedett vereséget. Vitelki Zoltán vezetőedző értékelése szerint igazságos döntetlen született, bár a mérkőzés végén megszerezhettük volna a győzelmet, ahogy fogalmazott, a „slusszpoén” a mi kezünkben volt.

Kicsit tompábbak voltunk a megszokottnál, de meg kell becsülnünk ezt az egy pontot is. A második félidőt hasonlóan látta az ellenfél vezetőedzője is. Varga Attila elismerte, nagyon színvonalas volt a mérkőzés, és a második játékrész végén a kapusunk kiváló teljesítménye is kellett, hogy döntetlen maradhasson a végeredmény.

Múlt vasárnap, augusztus 12-én a Promontor utcában a Dorog ellen 3-1-es győzelmet aratott labdarúgócsapatunk. Magabiztosan győztünk, Pölöskei, Vankó és Vass szerezte a góljainkat. Vitelki szerint az előző fordulóban a Vasast is le kellett volna győznünk, megvoltak hozzá a helyzeteink, de ennél balszerencsésebben nem is alakulhatott volna a mérkőzés. Mint ismert, 0-1 után kiegyenlítettünk, s a 45. percben tizenegyeshez jutottunk, 2-1-es vezetéssel vonulhattunk volna az öltözőbe. Ehelyett Pölöskei elhibázta a büntetőt, majd a második félidőben a piros-kékek rúgtak gólt, és nyertek 2-1-re. Ezek után égető szükségünk volt a hazai győzelemre a Dorog ellen, amely amúgy addig veretlen volt – értékelt a BMTE vezetőedzője. (VH)

Nem nyaralni mentünk Siófokra


Fontos mérkőzések jönnek

Az NB II ötödik fordulójában a BMTE a Soroksár csapatát fogadja a Promontor utcában augusztus 26-án. A 19 órakor kezdődő „Duna-parti forduló” izgalmas párharc lesz, az ellenfelünk ugyanis két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel jelenleg a hetedik helyen áll a bajnokságban. A legyőzése esetén azonban a Budafoknak ugyanúgy hét pontja lesz, mint a riválisnak. A hatodik forduló sem ígérkezik könnyű mérkőzésének, hiszen Csákvárra utazik a csapatunk augusztus 29-én. Az eddig döntetlenspecialistának tűnő ellenfél jelenleg hatodik a tabellán úgy, hogy eddig nem szenvedett vereséget, viszont négyből háromszor egalizált az ellenfeleivel. Amennyiben a BMTE kétszer nyerni tud, akkor a középmezőnybe ugorhat, és megersítheti a helyzetét a bajnokságban.