Ugrás a tartalomra

Nyárköszöntő gyereknap Nagytétényben

2017. június 01. csütörtök
Első alkalommal tartottak egész napos rendezvényt a legkisebbeknek
Nyárköszöntő gyereknap Nagytétényben

Fiatal édesanyák és a Nagytétényi Polgári Kör tagjai váltották valóra sok gyermek álmát. Nyárköszöntő gyereknapot szerveztek számukra a Szelmann Házba, ahol ugrálóvár, rendőr- és tűzoltóautó várta a látogatókat, akik fagyizhattak, részt vehettek a különféle ügyességi játékokban és kézműves-foglalkozásokon.

A rendezvényt Karsay Ferenc polgármester nyitotta meg, aki Agócs Gergely népzenész bölcsességét idézte beszédében. Mint mondta: örökbecsű gondolat, hogy nem mi őrizzük a hagyományokat, hanem azok őriznek minket. – Nagy öröm számomra, hogy ennyi gyerek van a rendezvényen, hiszen ők azok, akik a nagytétényi hagyományokat majd tovább viszik – tette hozzá a polgármester.

A köszöntés után nem kevesebb, mint tizenkét előadást nézhettek meg a szülők és nagyszülők, amelyeken összesen 240 gyermek lépett fel, közöttük a kerületi iskolásokkal és a helyben működő tánccsoportok tagjaival. Amíg a színpadon zajlottak a műsorok, a télikertben baba-mama börzét tartottak, az udvaron pedig önfeledten játszottak a gyerekek. Baranyai Márta, a rendezvény ötletgazdája és főszervezője azért szerette volna megvalósítani a gyereknapot, mert még nem volt olyan program Tétényben, ami csak a legkisebbeknek szól.

A helyszín adott volt, így két hónap szervezés után a háromgyermekes édesanya rengeteg ember bevonásával és segítségével megvalósíthatta, amit megálmodott. A negyven támogatónak köszönhetően ingyenes volt a gyereknap a közel hétszáz résztvevőnek a Szelmann Házban. (Viszkocsil Dóra)