Ugrás a tartalomra

Nyárnyitogató a Gézengúznál

2015. augusztus 02. vasárnap
Zenés és kézműves terápiás foglalkozásokkal köszöntötték a nyarat az alapítvány budafoki intézetében
Nyárnyitogató a Gézengúznál

Immár harmadik alkalommal rendezte meg a Gézengúz Alapítvány Budafoki Intézete „Nyárnyitogató délutánját”, ahova minden régi és új családot vártak egy kötetlen nyárköszöntő együttlétre. A kisebbeknek szóló zenés programról Bauer Kata gondoskodott ringató foglalkozásával, a nagyobbakat Schneider Gabriella meseterapeuta – aki a Mol Új Európa Alapítvány Gyermekgyógyító programjának támogatása révén kapcsolódott be az év során a terápiás munkába – varázsolta el különböző kézműves alkotásokkal.

A budafoki intézet hároméves működése alatt egyre szélesebb körben látja el a hozzá forduló eltérő fejlődésű gyermeket nevelő családokat, illetve azokat a kisgyermekeket, akiknek mozgás-, értelmi vagy beszédfejlődésük egészségügyi vagy pedagógiai kísérést igényel. Adiagnosztikai munka mellett egyéni és csoportos terápiákra egyaránt van lehetőség. A terápiák között változatos módszerek sorakoznak – a Huple programtól kezdve a művészetterápiáig – azt a célt szolgálva, hogy minden gyermek egyénre szabottan kapja meg a fejlődéséhez szükséges segítséget.
Az év során a terápiák mellett fontos célja volt az intézetnek, hogy a „Nyárnyitogató” rendezvényhez hasonlóan olyan együttlétekre hívta a családokat, kisgyermekeket (adventi délután, Vivicitta városvédő futás,VersÉVszakok bemutató a költészet napján), amelyeken helyet kap a kötetlen beszélgetések mellett a játék, a sport vagy éppen a művészet színes és gazdag világa.

(Viszkocsil Dóra)