Ugrás a tartalomra

Nyugdíjprémium az időseknek - Videóval FRISSÍTVE!

2017. október 09. hétfő
Németh Zsolt: „Egy nemzet legnagyobb kulturális teljesítménye, ha az idősek elégedettek”. Az Idősek világnapja alkalmából rendezett ünnepséget Budafok-Tétény önkormányzata a Klauzál Házban.
Nyugdíjprémium az időseknek - Videóval FRISSÍTVE!

A köszöntésre és a vendéglátással egybekötött kulturális műsorra a nyugdíjasklubokat látogató, a civil szervezetekben és a művelődési ház foglalkozásain aktívan részt vevő nyugdíjasok kaptak meghívást. Október elsején világszerte megemlékeznek az idős emberekről, ráirányítva a figyelmet arra, hogy a fiatal nemzedék az elődök által megalkotott világba születik bele, eredményeikre építve végzi munkáját, az általuk nyújtott mintából merít hitet, erőt és bátorságot a mindennapokhoz. A programon, amelyen Szepesfalvy Anna alpolgármester üdvözölte a jelenlévőket, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, Németh Zsolt köszöntötte az időskorúakat.

– Egy japán mondás szerint egy nemzet legnagyobb kulturális teljesítménye, ha az idősek elégedettek. Ez a mi felelősségünk, politikusoké, és ezzel a felelősséggel teljes mértékig tisztában vagyunk. A kormány gondoskodik az idősekről, többek között a nyugdíjak vásárlóértékének növelésével, a nyugdíj-kiegészítéssel, a nyugdíjprémiummal, továbbá a nők negyven év munka utáni nyugdíjba vonulási lehetőségével. Ha az infláció meghaladja a tervezett mértéket, akkor ki kell egészíteni a nyugdíjakat, ezt törvény garantálja. Ha a gazdasági növekedés meghaladja a 3,5 százalékot, akkor nyugdíjprémium jár a nyugdíjasoknak. Idén várhatóan mindkettőre sor kerül – mondta beszédében.

A rendezvény meghívottjait megtisztelte jelenlétével Szepesfalvy Anna és Zugmann Péter alpolgármester, dr. Répás Judit aljegyző, Csiszár Zsuzsanna, a Szociális, Egészségügyi, Esélyegyenlőségi és Sportbizottság elnöke, dr. Patócs Andrea, a Humánszolgáltatási Iroda vezetője, valamint Kiss Andrea, a Szociális Szolgálat intézményvezetője.

A szórakoztatásról a Nagy Zomilla táncpedagógus által vezetett Promontor TSK Egyesület Supernova Táncegyüttes gondoskodott.  

(Tamás Angéla)

FOTO: KOCSIS ZOLTÁN ::

Nyugdíjprémium az időseknek - Videóval FRISSÍTVE!

A Promontor TV összeállítása: