Ugrás a tartalomra

Olimpiai nap a Bartók iskolában

2016. szeptember 28. szerda
Imre Géza párbajtőröző, Csere Gáspár maratoni futó és Deák Krisztina sportriporter Tétényben
Olimpiai nap a Bartók iskolában

Minden az olimpiáról és a sportról szólt a Bartók Béla Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A témanap első felében a tanárok és az ifik ( az iskola korábbi tanulói) vezetésével forgószínpad jelleggel, 10 helyszínen versenyeztek a diákok az 1–8. évfolyamon egymással. A húsz, körülbelül 20-25 fős csapat folyamatosan látogatta a kijelölt versenyhelyszíneket. Volt partizánjáték, átalakított triatlon és öttusa, célba dobás és szellemi olimpia is. A versenyek végén a diákok az olimpiai öt karikát megformálva álltak össze egy csoportképhez. Minden diák egy „bartókos” ezüstérmet kapott a teljesítményéért.

Rendkívüli izgalommal várták a diákok a délutáni órák közönségtalálkozóját, amelyre három, a riói olimpián részt vevő sportoló érkezett a tornaterembe. Üdvrivalgással köszöntötték Imre Géza párbajtőrözőt, Csere Gáspár maratoni futót és Deák Krisztinát, az M4 sportadó szerkesztőjét. A sportolók olimpiai szerepléséről készült kis összeállítás megtekintése után a két riói résztvevő mesélt a riói élményeiről, de a gyermekkorukról is sok mindent megtudhattak a tanulók. Deák Krisztina a közvetítések kulisszatitkait árulta el. Mielőtt a diákok kérdéseket tehettek volna fel, a sportolók körbeadták a versenyen kapott relikviáikat, így a tanulók lefényképezhették Imre Géza olimpiai érmeit, Csere Gáspár belépőjét, pólóját vagy éppen emlékérmét. Az aláírások begyűjtése után Karsay Ferenc polgármester osztotta meg gondolatait a diákokkal.

– Mindenki tehetséges valamilyen sportban, nektek csak meg kell találnotok, hogy melyik sport ez. Ezért próbáljatok ki sokféle sportot, hogy ti is nagy élvezettel űzhessétek az általatok kiválasztott sportágat – javasolta a fiataloknak a polgármester. A közönségtalálkozó után a rendezvény fő támogatója, a Decathlon által felajánlott sporteszközöket is kipróbálhatták a gyerekek. A kora esti programban a szülők is részt vettek, együtt sportolhattak az iskola udvarán a diákokkal.  

(Viszkocsil Dóra)