Ugrás a tartalomra

Öltözzön ünnepi díszbe a kerület!

2019. augusztus 18. vasárnap
Augusztus huszadikán is tűzzük ki a nemzeti lobogót – kéri az önkormányzat a lakosságtól.
Öltözzön ünnepi díszbe a kerület!

Öltözzön ünnepi díszbe a kerület!Tegyük ki házunkra a piros-fehér-zöld lobogót az augusztus huszadikai nemzeti ünnepen! Budafok-Tétény önkormányzata kéri a kerület lakosságát, hogy augusztus huszadika, Szent István államalapítónk ünnepe, és az összes nemzeti ünnepünk alkalmából öltöztessük díszbe Budafok-Tétényt! Tegyük ki házunkra a piros-fehér-zöld lobogót!

Augusztus huszadika Magyarország nemzeti ünnepe és hivatalos állami ünnepe az államalapító Szent István király emlékére. A nap egyben a magyar katolikus egyház egyik, Magyarország fővédőszentjének tiszteletére tartott főünnepe.
A hivatalos ünneplés Budapesten, a Kossuth téren Magyarország lobogójának felvonásával és a tisztavatással kezdődik. Budán rendezik meg a mesterségek ünnepét, és ott mutatják be Magyarország tortáját. Bár délután a Szent István-bazilika körüli Szent Jobb-körmeneten részt vesznek a közjogi méltóságok is, az eseményen elsősorban a hívők tisztelegnek Magyarország fővédőszentje előtt. Az ünnepnapot az esti tűzijáték zárja.
Ezen az ünnepen adományozzák a legtöbb állami kitüntetést, köztük a Magyar Szent István-rendet.

(VH)