Ugrás a tartalomra

Ómama nyaklánca őrzi a titkot

2019. február 09. szombat
Megjelent Silingi Terézia: Ómama nyaklánca című családregényének harmadik, javított kiadása.
Ómama nyaklánca őrzi a titkot

Ómama nyaklánca őrzi a titkotA nagy érdeklődésre való tekintettel, és az első megjelenés óta elfogyott példányok pótlása okán megjelent Silingi Terézia: Ómama nyaklánca című családregényének harmadik, javított kiadása. A közel ötven oldal függelékkel kiegészített kötetet decemberben mutatta be a szerző és a könyv kiadója a Budafoki Könyvtárban. 

A családregény írójával lánya, a szerkesztői és kiadói feladatokat is ellátó Zimber Szilvia beszélgetett.
Bevezetésképpen elhangzott részéről, hogy elsősorban azért volt szükség a kötet javítására, hogy még pontosabb legyen a történelmi háttér, amelynek átnézését és korrigálását dr. Mayer János történész végezte el. A kiadó azt is fontosnak vélte, hogy a második kiadás apró elírásait helyre tegyék. A függelékben a kézirat megszületéséről valamint a könyv 2015-ös megjelenéséről olvashatunk különös tekintettel az írásbeli visszajelzésekre, amelyek első körben a családtól származtak. Ebben a részben kaptak helyet azok a hírek, tudósítások, interjúk és riportok is, amelyek a könyv megjelenését követően valamelyik sajtóorgánumban megjelentek. 
Ezt követően lánya kérdéseire felelve Silingi Teréz beszélt a könyvről, majd mindketten a jelenlévőknek válaszoltak. 
Az Ómama nyaklánca egy budafoki német család, a járványokat, háborúkat, forradalmakat és diktatúrát megélt Zimber család 1847-től 1990-ig tartó történetét meséli el. A regény bemutatja azt is, hogyan élték túl és őrizték meg minden helyzetben emberségüket a Zimberek. 
Ez a családregény nemcsak a budafokiaknak nyújt különleges élményt, de a külföldön élő magyarok számára is nagyon érdekes lehet, mert a szerző egy egyszerű család hétköznapjain keresztül vezeti végig olvasóit a magyar történelem viharain. Nem véletlen, hogy ezen a könyvbemutatón a regény német nyelvre történő lefordítása is felmerült ötletként.. (Tamás Angéla)

Ómama nyaklánca őrzi a titkot