Ugrás a tartalomra

Őrületes Jam fesztivál a Klauzál Házban

2015. augusztus 01. szombat
Az Animal Cannibals koncertje előtt graffiti-, street ball- és freestyle-rap versenyt is tartottak a hip-hop kultúra képviselői
Őrületes Jam fesztivál a Klauzál Házban

Második alkalommal tartották meg a Klauzál Jam nevű rendezvényt Budatétényben június közepén. Idén számos újítással egészült ki a program. Funk Ivett, a Klauzál Ház rendezvényszervezője azért tartotta fontosnak a hip-hop kultúrára épülő komplex program megvalósulását a művelődési központban, hogy a ház falai közé csalogassák azokat a fiatalokat, akik ezt a szubkultúrát kedvelik. Számukra is tartalmas időtöltést nyújtsanak, és olyan tereket biztosítsanak, ahol művészetüknek kulturált, legális, ellenőrzött környezetben és formában hódolhatnak. A XXII. kerületi fiatalok kezdeményezésére és a közös gondolkodás jegyében idén új programok, kategóriák színesítették a rendezvényt.

A Klauzál Ház első parkolójában graffitiverseny indult, ahol a lelkes „writerek” készíthették el alkotásaikat, majd háromtagú zsűri értékelte műveiket. A graffitiverseny igen népszerű volt, maximális kihasználtsággal, mind a 15 vászonfelületre kerültek alkotások. Szintén a parkolóban játszhattak az érdeklődők a streetball-pálya kosaraspalánkján. A nap folyamán találkozhattunk street jam zenészekkel, megtekinthettük a Klauzál Ház hip-hop- és kravmaga-bemutatóját, a Boombastic Tánccsoportot, és begördültek az amerikai low rider típusú autók is. A Mészáros Csaba Kamarateremben zajlott a break- és a poppingverseny, amelyre az ország különböző pontjairól, Szombathelyről, Szegedről is érkeztek résztvevők. A versenyen e kultúrában ikonikus személyek is megjelentek, főként zsűritagként. A „b-boyok” és b-girlök” a bemelegítés és a verseny során is az igazi bakelitről szóló zenére mérettethették meg tudásukat.
Az belső udvaron a freestyle verseny zajlott, ahol a nevezők témákat húztak, s azokat kifejtve adták elő szabad rapjüket. Este hét órától pedig a hip-hop kultúra legelső hazai képviselője, az Animal Cannibals lépett a szabadtéri színpadra. A koncerten vidám, jó hangulatot kerekítettek a srácok – Ricsipí és Qka MC még vonatozásra is rávette a közönséget az Ülünk a vonaton című szám zenéjére.
A Klauzál Ház aulájában a vállalkozó kedvűeket pingpongverseny és csocsóasztal is várta. A kategóriák első három helyezettje értékes ajándékokkal térhetett haza. A szervezők jövőre is szeretnék újabb és újabb ötlettel bővítve megtartani ezt a sikeres rendezvényt.

(Viszkocsil Dóra)