Ugrás a tartalomra

Ösztöndíjasok tárlata

2019. február 13. szerda
Mag Krisztina Szilvia fotográfus és Keresztesy Vilma Júlia üvegművész munkái a Klauzálban
Ösztöndíjasok tárlata

Március 3-ig látogatható a Vén Emil Galériában Budafok-Tétény két művészeti ösztöndíjasának közös kiállítása. A Mag Krisztina Szilvia fotográfus és Keresztesy Vilma Júlia üvegművész munkáiból összeállított tárlatról N. Mészáros Júlia művészettörténész beszélt.

– A két művész kapcsolódási pontja a fény, amely munkáikban kiemelkedő jelentőséggel bír. Mindketten a fény által valósítják meg elképzeléseiket. Míg Mag Krisztina Szilviánál a fény a kompozíció nélkülözhetetlen eleme, addig Keresztesy Vilma Júliánál a meditációs megvilágosodás az, amely képeinek formába öntését és kontextusait is meghatározza – kezdte minden részletre kiterjedő megnyitóbeszédét a művészettörténész, aki az ösztöndíjasok eddigi életútjáról és a kiállítótérben látható egyes alkotásokról, azok létrejöttéről, valamint a művészek által használt technikákról beszélt.
A kiállítás megnyitóján Szepesfalvy Anna alpolgármester köszöntőjében azt hangsúlyozta: fontos, hogy az önkormányzat által 2003-ban bevezetett művészeti ösztöndíjprogram nyertesei bemutatkozhassanak a kerületben, és jó, hogy ettől az évtől kezdve a képző- és iparművészek is lehetőséget kapnak erre a Klauzál Házban. Hozzátette: a kerületi ösztöndíjban részesülő fiatal előadóművészeket, zenészeket évek óta meghívják, hogy tartsanak egy-egy előadást, koncertet, így ők hamarabb ismertté válhatnak kerületszerte.
A két alkotó közül kiemelte Keresztesy Vilmát, aki a 2017-ben bevezetett Babafogadó program ajándékcsomagjába a Babanapló füzetet megtervezte, majd a jelenlévők figyelmébe ajánlotta a tárlatot, amelyen Drahos Rebeka fuvolaművész Bach- és Debussy-műveket játszott. (Tamás Angéla)