Ugrás a tartalomra

Óvjuk kedvenceinket Szilveszterkor is!

2018. december 29. szombat
Az év vége, a szilveszter és az újév kezdetekor petárdázások és tűzijátékok hatására nagyon sok kutya szökik el otthonról.
Óvjuk kedvenceinket Szilveszterkor is!

A megrémült, menekülő állatok az utcán idegen és veszélyekkel teli környezetbe kerülnek, így gyakran válnak autóbaleset áldozatává, vagy olyan messze kerülnek otthonuktól, hogy nem tudnak oda visszatalálni.

Az állatvédők arra figyelmeztetnek, hogy érdemes a szilvesztert megelőző napokban pórázon sétáltatni a kutyákat és lehetőség szerint rövidebb sétákat tenni az ebbel.

A nagyon félős kutyák számára kérhető gyógynövényes nyugtatószer, mely segít átvészelni ezt az időszakot. A kertben tartott állatok esetében fontos gondoskodni biztonságos, zárt helyről, akár beengedni őket legalább az előszobába vagy a garázsba.

A láncra kötés nem megoldás, hiszen a rémült jószág akár meg is fojthatja magát.

Érdemes ellenőrizni az állatokban lévő mikrocsipeken tárolt információkat a Magyar Állatorvosi Kamara megújult kisállat nyilvántartó rendszerében, a http://www.petvetdata.hu<http://www.petvetdata.hu/>–n, hogy kiderüljön: helyesen regisztrálták-e a gazdák személyes adatait, s emellett az állatokon legyen olyan nyakörv, amelyen a tulajdonos telefonszámát tartalmazó bilétát is elhelyeztek.

Ha az óvintézkedések ellenére elkóborol a kutya a www.ebtelep.hu honlapon folyamatosan tájékozódni lehet a főváros területén befogott és a szolgálathoz bekerülő ebekről.