Ugrás a tartalomra

Óvodások sorversenye a Rózsakerti iskolában

2018. április 06. péntek
Labdagurítás, páros alagút, babzsákcipelés és szlalomfutás a Demjén iskolában
Óvodások sorversenye a Rózsakerti iskolában

Hihetetlen ügyességgel, odafigyeléssel és versenyszellemmel zajlott a 22. óvodás sorverseny a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola tornaterében. A nagycsoportos gyerekek rengeteget gyakoroltak a mindennapi mozgás mellett, hogy a legjobb formájukat hozhassák ezen a napon. Idén is mind a 14 tagóvodából érkezett egy-egy csapat, így összesen 112 gyermek versenyzett négy különböző feladatban.

A versenyt Karsay Ferenc polgármester nyitotta meg, majd arra kérte a szülőket, hogy minden gyermeknek szurkoljanak és dicsérjék meg őket az elért eredményükért. Nemcsak az első három helyezett nyertes, hanem az is aki magához képest jobb eredményt ért el – tette hozzá.

Bencze Péter, az iskola igazgatója még a verseny előtt minden csapatnak ajándékot adott, majd a sorsolás és a közös bemelegítés után elkezdődött a vetélkedés. A tornaterem a szülők, nagyszülők, óvó nénik és az óvodások buzdításától lett hangos. Évek óta ugyanazt a négy feladatot kell minél gyorsabban és pontosabban teljesíteniük a gyerekeknek: labdagurítást, páros alagutat, babzsákcipelést és szlalomfutást. A verseny előtt a mindennapi mozgás mellett az önkormányzat jóvoltából a nagycsoportos óvodások ingyen mehettek úszásoktatásra, a korcsolyapálya nyitvatartási ideje alatt pedig mind az 1500 óvodás egyszer ingyen korizhatott a Szieszta ponton. Az eredményhirdetés előtt Horváthné Fűkő Zsuzsanna, az Egyesített Óvoda vezetője azt hangsúlyozta, hogy a mozgás szeretete nagyon fontos és hatalmas segítség lesz az iskolai években. A vetélkedőn első lett a Rózsakerti Tagóvoda, a második helyet a Csemetekert Tagóvoda, a harmadikat pedig a Csicsergő Tagóvoda szerezte meg. Minden csapat egy hatalmas zsák játékot és oklevelet kapott, az első három helyezett érmet és kupát vehetett át. (Viszkocsil Dóra)