Ugrás a tartalomra

Pachmann Péter igazi tévésztár lett

2016. június 28. kedd
A kerületünkben élő híradós beénekelte magát a szívekbe
Pachmann Péter igazi tévésztár lett

Tény, hogy Pachmann Péter, a népszerű híradós most még népszerűbb lett a Nagy Duettnek köszönhetően. A Tényekben majd húsz éve bombáz bennünket különféle jó és rossz hírekkel, előtte évekig az MTV Híradóban dolgozott. Három hónapon át a színpadon is megmutatta énekesi képességeit, és azóta már az utcán is többen szólítják meg. A TV2-ben eltöltött két évtized is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy sztár legyen, de elég volt három hónap, hogy azzá váljon. Igaz, ehhez dalra kellett fakadnia…

– Hol rejtegette eddig a hangját? – érdeklődtem Magyarország legújabb sztárjától, aki évek óta a kerület lakója.

– Mindig is szerettem a zenét és énekelni is, de arra valóban nem sok alkalmam volt, hogy jobban megmutassam, mire vagyok képes ezen a területen – válaszolta. – Ezért is örültem a felkérésnek, hogy a Nagy Duettben énekeljek. Nagy szerencsém, hogy egy igazi profi énekes, Péter Szabó Szilvia mellé kerültem, aki hamar megtalálta hozzám a hangot, egyszerűen tudta, hogyan kell velem bánni. Szerda esténként részletesen vázoltam neki, hogy mire vagyok vagy nem vagyok képes, mit vállaljon át jobban, melyik tánclépés nem fog menni, de ő mindig megnyugtatott és vasárnapra össze is állt a produkciónk.

– Nem könnyű énekelni és táncolni is, főleg egy amatőrnek.

– Valóban, most éreztem meg igazán, milyen nehéz feladat ez még egyébként a profiknak is. Egy háromperces produkcióban rengeteg munka van, ezt nem gondoltam volna. Le a kalappal mindenki előtt, akinek ez a hivatása! Otthon nagyon sokat gyakoroltam naponta a koreográfiát és a szöveget, mindig szólt a zenei alap. Elképzelheti, a családomnak milyen látványt nyújthattam hónapokon át, amint a szobákban egyedül táncoltam…

– El tudom képzelni, de láthatóan belejött.

– Ez számomra is nagy meglepetés, hiszen előtte soha sem foglalkoztam hasonlóval, de még egyszer mondom, partneremnek, Péter Szabó Szilviának sokat köszönhetek, önbizalmat öntött belém.

– Hallom, hogy jó barátok is lettek.

– Egy biztos, hogy ezután is össze fogunk járni, mert nagyon megszerettük Szilviát, aki gyereket vár. Remélem, kislányom, Annácska majd jó barátnője lesz a kis jövevénynek.

– Mit adott önnek ez a három hónap, a Nagy Duett?

– Sok mindent. Eddig én voltam a zakós híradós nyakkendőben, komoly ábrázattal, aki sok szörnyűségről beszámol, azóta pedig, amióta az asztalon táncoltam és énekeltem, már másként tekintenek rám. Népszerű figura lettem hirtelen, akit jobban meg mernek szólítani az utcán, mint eddig, dedikált fotót kérnek tőlem, érdeklődnek a hogylétem felől, a családomról is, ami jólesik.

– Most már minden lépésére ügyelnie kell.

– Eddig is ügyeltem, de tény, ezen túl jobban oda kell figyelnem a civil életemre is.

– A Tényeket nem cseréli fel a színpaddal?

– Nem valószínű, jól érzem magam a hírek világában. Az viszont tény, hogy már most hiányzik a Nagy Duett, ami jót tett az adrenalinszintemnek.

– Fog még dalra fakadni?

– Remélem, de egyelőre még csak a konyhában… (Temesi László)