Ugrás a tartalomra

Pályázni lehet hagyományos építésű lakóingatlanok energia megtakarítást eredményező felújításához

2015. június 26. péntek
Energia megtakarítást eredményező felújításnak minősül a lakás nyílászáróinak cseréje vagy a lakás homlokzatainak utólagos szigetelése (támogatás csak az egyik tevékenységre igényelhető).
Pályázni lehet hagyományos építésű lakóingatlanok energia megtakarítást eredményező felújításához

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata Képviselő-testületének Környezet- és Közrendvédelmi Bizottsága pályázatot írt ki hagyományos építésű lakóingatlanok energia megtakarítást eredményező felújításának támogatására. A támogatás célja az 1994. december 31-e előtt használatbavételi engedélyt kapott, a Budapest XXII. kerület közigazgatási területén elhelyezkedő, 10 lakásosnál nem nagyobb hagyományos építésű lakóingatlanok energia megtakarítást eredményező felújítási költségeihez támogatás nyújtása.

Energia megtakarítást eredményező felújításnak minősül a lakás nyílászáróinak cseréje vagy a lakás homlokzatainak utólagos szigetelése (támogatás csak az egyik tevékenységre igényelhető). Hagyományos építésű lakóingatlan a tulajdoni lap szerint lakásként, lakóházként, vagy lakóépületként nyilvántartott, kő, tégla, salakblokk vagy gázszilikát blokkból épített épület.


A kamatmentes visszatérítendő támogatás legfeljebb 6 év időtartamra, havi törlesztéssel nyújtható. A visszatérítendő kamatmentes támogatás mértéke a beruházási költség 50 %-a, de
a) egy lakásos ingatlan esetén legfeljebb 500.000,-Ft,
b) kettő vagy három lakásos ingatlan esetén legfeljebb 400.000,-Ft/lakás,
c) négy, vagy több lakásos ingatlan esetén legfeljebb 300.000,-Ft/lakás.

Pályázni 2015. szeptember 11-ig lehet a Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata Képviselő-testületének Környezet- és Közrendvédelmi Bizottságához címezve (1221 Budapest, Városház tér 11.) postai úton feladni vagy személyesen 2015. szeptember 11-én 12.00 óráig a Polgármesteri Hivatal Iktatójában (fszt. 4.) benyújtani. A beérkezett pályázatokat a Környezet- és Közrendvédelmi Bizottság 2015. október 30-ig bírálja el.

A pályázati felhívás teljes szövege az alábbi linken érhető el: http://www.budafokteteny.hu/ugyintezes/palyazatok