Ugrás a tartalomra

Parkolási konzultáció indul

2019. április 04. csütörtök
A közlekedési szokások megváltozása miatt városszerte sok gondot okoz a parkolás kérdése, ez alól sajnos Budafok-Tétény sem kivétel. Az önkormányzat a probléma megoldását az itt lakókkal együtt szeretné átgondolni, felmérni a parkolási igényeket.
Parkolási konzultáció indul

Budafok-Tétény adóhatósági ügyfelei a napokban kaphatják kézhez az adózási ügyintézések változásairól szóló tájékoztatót. A megváltozott rendszerről szóló ismertető mellett a gépjárműtulajdonosok a parkolási konzultációs ívet is megkapják, mely Karsay Ferenc polgármester kezdeményezésére indult el. Az önkormányzat a kérdőív segítségével szeretné felmérni a lakosság véleményét a kerületi közlekedéssel és parkolással kapcsolatban.

Az utóbbi években több új parkoló is létesült, ennek ellenére kerületünkben – elsősorban Budafok belvárosában – sokszor még mindig gondot okoz a parkolás. A legforgalmasabb intézmények, mint például a Városháza, posta, rendőrség, Kormányablak, szakrendelő sok látogatót, ügyfelet fogadnak, illetve sokan innen folytatják útjukat a centrum felé közösségi közlekedést használva.

Az önkormányzat már tavaly elkezdte a kerületi parkolási szokások felmérését, személyes kérdőívek segítségével. A helyszínen végzett felmérés rámutatott, hogy sokan P+R parkolóként használták a Budafoki Szomszédok Piacának parkolóját is, ezért a Piac látogatóinak sokszor nem maradt hely. Ennek megoldására módosult a Piac parkolójának rendje, mely nyitvatartási időben 2 órában maximálja a várakozás időtartamát.

Idén az önkormányzat folytatja a kérdőíves lakossági felmérést, és parkolási konzultációt indított. Ennek keretén belül, a megváltozott adózási rendszer tájékoztatója mellett elhelyezett kérdőív formájában keresik meg az autósokat, és mérik fel igényeiket, szokásaikat. A levél tartalmazza az Önkormányzati Hivatali Portál ismertetőjét, a parkolási konzultációs ívet, egy válaszborítékot, valamint egy ajándék parkolóórát, melyet akár a Piactéren is lehet használni.

A válaszokat postán is el lehet juttatni a mellékelt válaszborítékban, illetve leadható a Városházán, de a kérdőív online is kitölthető a www.budafokteteny.hu/autosfelmeres oldalon.

Fontos, hogy minél többen töltsék ki a konzultációs ívet, hiszen az önkormányzat ezek alapján tud további döntéseket hozni a kialakult helyzet megoldására.