Ugrás a tartalomra

Páros tárlat a Lics pincében

2018. szeptember 19. szerda
Karsay Ferenc: „Minden alkotás után kicsit másképp tekintünk a világra”
Páros tárlat a Lics pincében

Megszokhattuk, hogy a Lics pincészetben nemcsak borokkal, hanem művészeti alkotásokkal is rendszeresen találkozhatunk, mint legutóbb is, a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál egyik nyitórendezvényén. Két festőművész, Torma Katalin és Forster Jakab képeit állították ki erre a két napra.

A képző- és borművészet összekapcsolódására nagyon sokan voltak kíváncsiak a hónap elején, azon a hétvégén, amelyen a főszerep mégiscsak a pezsgőé és a boré volt. Megtelt a Lics pince érdeklődő művészetbarátokkal, akik a kiállítás megnyitója alatt kellemes hőmérsékletűvé lehelték az egyébként hűvös járatokat. Karsay Ferenc polgármester e szavakkal ajánlotta a két művész munkáit:

– Nagyon köszönöm a Lics családnak és a kiállító művészeknek, hogy a hagyományoknak megfelelően idén is színvonalas tárlattal nyithatjuk meg a mára már országos hírű rendezvényünket. Abban, hogy Budafok-Tétény, Budapest Bornegyedeként válhatott ismertté, nagy szerepe van mindazoknak, amelyek a ma délután középpontjában is állnak: kiváló, hűs nedűk, szemet-lelket gyönyörködtető művészeti alkotások, és olyan elhivatott emberek, akiknek céljuk, hogy jobbá, szerethetőbbé, kedvesebbé és végül boldogabbá tegyék környezetüket, hiszen végső soron minden alkotás legfőbb célja – legyen az egy finom bor vagy egy festmény –, hogy „megízlelése” után kicsit másként tekintsünk a világra. Örömmel tölt el, hogy Budafok-Tétényben újra összekapcsolhattuk a képző- és borművészetet a Lics család fáradhatatlan munkájának köszönhetően is, s azt kívánom, hogy mindenki lelje örömét Torma Katalin és Forster Jakab képeiben.

Ezután jött a koccintás és a fogadás, melyen a több mint száz érdeklődő megkóstolhatta a finom Lics-borokat, ami után még „színesebbé” váltak a képek, mint például: a Bohóc, a Szentföld, a Bogáncs, az Ősz címűek – Torma Katalin munkái –, vagy a Budafoki Templom és a Budafoki Városháza címűek, Forster Jakab friss nyári alkotásai.

(Temesi László)