Hírek

Párosan szép az élet
Még lehet pályázni a Kerület Párja címre
2018-05-14

Minden tősgyökeres budafoki tudja, hogy kerületünknek van saját kenyere, kolbásza, bora, erős embere, de talán kevesen hallottak arról, hogy idén már a „Kerület Párja” cím is kiérdemelhető. Az idén második alkalommal megrendezendő Kerület napján roppant különleges és rendhagyó módon ünnepelhet az ifjú pár és a násznép a boldogító igen kimondása után. Nem szégyen nagyot álmodni, az esketés helyszíne nem más, mint a Városháza Díszterme.

Nem is kell mást tennie ehhez az ember fiának, csak megkérni a kedvese kezét, persze az sem árt, ha a szerelmespár legalább egyik tagja bejelentett budafok-tétényi lakos (hiszen ez az alapkövetelmény). Jelentkezni május 21-ig lehet, a házasságkötési szándékot a kerületi anyakönyvvezetőnél kell jelezni. A nyertes párok, akik június 21-én, vagyis a Kerület napján kötik össze életüket, a kerület részéről nászajándéknak tekinthetik ezt az ingyenes, csodálatos dísztermes szertartást, amit a polgármester vagy a helyettese celebrál.

Az esemény magába foglal egy pezsgős koccintást, valamint egy fotósorozatot is, a legszebb pillanatokat az önkormányzat fényképésze fogja lencsevégre kapni, a képek természetesen album formájában eljutnak majd a házaspárhoz.

A június 21-én (Záborszky Nándor, Budafok első polgármestere születésének évfordulóján) esedékes Kerület napján tavaly sajnos nem akadt jelentkező a Kerület Párja címre, idén viszont már többen is pályáztak. A májusi határidőig jelentkezőknek (ha háromnál több házasodni vágyó pár akad) meg kell fogalmazniuk, miért is szeretnék elnyerni ezt a címet, valamint a fogadást, hiszen ez nyújt majd segítséget az esemény szervezőinek a döntésben. A pályázatra kizárólag új anyakönyvvezetői időponttal rendelkezők jelentkezhetnek, akik közül a legszerencsésebbek egy évig viselhetik a Kerület Párja címet. Idén már biztosan lesz nyertes.

(Gáll Anna)