Ugrás a tartalomra

Péter-Pál Napok 2015

2015. június 30. kedd
Június végén tartotta a Budafoki Péter-Pál Utca és Környéke Polgári Kör Elnöksége a XVI. Péter-Pál Napi rendezvénysorozatát. Dr. Vankó András a kör elnöke elmondta: "a tavalyi vasárnapi gyermekprogram újítása után, ami nagy sikert aratott, idén a rendezvényünket kibővítettük, hiszen kinyitottuk a patakig, amiért külön köszönet illeti az önkormányzatot".
Péter-Pál Napok 2015

A Péter-Pál Napi rendezvénysorozat első napján, június 26-án a tangazdaságnál megkoszorúzták a résztvevők Schams Ferenc és Pettenkoffer Sándor emléktábláját. A hagyományoknak megfelelően három órakor örömfocival folytatódott a nap az Arany János utcai lakótelep sportpályáján. Gyarmati Imre a  Péter-Pál Utca és Környéke Polgári Kör vezetőségi tagja játékosokat toborzott az utcából. A meccsekhez a lakótelepen élő fiatalok is csatlakoztak.

Az esti órákban a Seybold-Garab pincében Karsay Ferenc polgármester és Németh Zoltán alpolgármester adta át a "Budafok-Tétény természeti szépségei" címet viselő fotópályázat díjait a nyerteseknek. Dr. Vankó András a kör elnöke értékelte az alkotásokat. A pályázatra kilencen neveztek be összesen 27 alkotással. Az öt tagú zsűri megítélése alapján Hell Ferenc, Tétényi- fennsík című képe lett a legjobb. A díjátadás után Petz Nándor a Klauzál Ház művészeti referense nyitotta meg a művészeti kiállítást. Bemutatta Bartha Szilvia keramikus iparművész és Havasi Mária festőművész munkásságát, valamint a kiállított műveket. A megnyitón Szabó Anna hárfaművész játékában gyönyörködhetett a közönség.

Július 27-én reggel nyolc órakor a Budafoki Fúvósegylet zenés ébresztéssel hívta a Péter-Pál utca lakói a rendezvényre. Kilenc órakor ökumenikus istentisztelet tartott Sárközi Zoltán plébános és Hokker Zsolt evangélikus lelkész a Péter-Pál kápolnában. Szombat délelőtt kulturális műsorral folytatódott a rendezvény. Tíz órakor a Budafoki Református Ifjúsági Zenekar lépett fel. Az egy órás spirituális zene után a gyerekeké volt a főszerep. A kézműveskedés iránt érdeklődők nemezelhettek és krepp papírból virágokat készíthettek a vadgesztenyével szegélyezett macskaköves Péter-Pál utcában. Június 28-án sok család érkezett a Seybold-Garab pincébe, a menyasszonyi fakanál-báb készítésére és az egri társulat előadására. Az Együgyü Misó című mesét a Babszem Jankó Gyermekszínház művészei mesélték el a gyerekeknek.