Ugrás a tartalomra

Régi, szép kerületi kapu kerestetik

2015. június 09. kedd
Kérjük, hogy tegyenek javaslatot utca, házszám megjelöléssel, lehetőleg fényképpel, mely közterületről látszó kapukat javasolják, hogy bekerüljenek szeretett, megőrzendő helyi nevezetességeink körébe.
Régi, szép kerületi kapu kerestetik

Kerületünk több pontján számos olyan régi, értékes ház található, mely a mai napig a „kisváros a nagyvárosban” hangulatot őrzi. Az öreg házakkal egyidős kapuk szép lassan elhasználódnak, díszeik elkopnak. Sok olyan is van közöttük, melyeket félő, hogy tulajdonosuk anyagi vagy praktikussági okból lecserél egy kevésbé szemet gyönyörködtető, modern kapura. Ezzel mindannyian szegényebbé válunk.

Önkormányzatunk szeretné ezeket az emlékeket megőrizni és akár anyagi eszközökkel is segíteni a tulajdonosokat kisvárosunk ezen értékeinek megőrzésében.
Mindenki fel tud sorolni néhány kerületi szép kaput, de összességében nem tudjuk, hány ilyen van, milyen állapotban, mert ilyen felmérés eddig nem készült. Szeretnénk tenni megmentésükért, hogy régi szépségük megmaradhassanak, megújulhassanak.

Ehhez szükségünk van az Önök segítségére is: kérjük, hogy az utca és a házszám megjelölésével, lehetőleg fényképpel tegyenek javaslatot arra, mely kapukat tartják megőrzendő, szerethető helyi nevezetességnek. A kapunak közterületről láthatónak kell lennie. (A félreértés elkerülése érdekében leszögezzük, mindezt kizárólag a tulajdonosok egyetértésével, hozzájárulásával szeretnénk megvalósítani.)

Javaslataikat augusztus 15-ig várjuk a keruletikapuk@bp22.hu e-mail címre.