Remény a reménytelenségben – budatétényi előadások a szíriai keresztényüldözésről
A Hajdúdorogi görögkatolikus érsek, Metropolita, a Magyar Katolikus Püspöki Kar tagja tart előadást a Szent Imre Otthonban. A rendezvény másik meghívottja Németh Zsolt, az országgyűlés külügyi bizottsága elnöke, aki Magyarország a kereszténység védelmezője címmel tart előadást.
2017-11-14

A kereszténység ma a világ legüldözöttebb vallása, 215 millió keresztény elszenvedi az üldöztetés valamilyen formáját – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök idén októberben a keresztényüldőzésről rendezett budapesti nemzetközi konferencián.

 

Az orientalista.hu beszámolója szerint a miniszterelnök azt hangsúlyozta: a világnak meg kell ismernie azokat a bűnöket, amelyeket az elmúlt években a keresztények ellen követtek el, és meg kell értenie, hogy napjaink keresztényüldözései globális folyamatokat jeleznek előre. A kormányfő értékelése szerint bár Magyarország egy európai középállam, most mégis úgy alakult, hogy a magyarok vállalnak kezdeményező szerepet ebben az ügyben. Mi vagyunk abban a helyzetben, hogy a keresztényüldözés ellen szót emeljük. „Számunkra Európa egy keresztény kontinens, így is szeretnénk megőrizni, ha az egészet nem is tudjuk, legalább azt a szeletét, amit a magyarokra bízott a Jóisten” – fogalmazott a budapesti nemzetközi konferencián a miniszterelnök.

 

Minderről szó lesz a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Budafok – Tétény csoportja által szervezett december 1-i eseményen a Szent Imre Otthonban. Az este 19.30-tól kezdődő rendezvényen előbb Kocsis Fülöp Hajdúdorogi görögkatolikus érsek, Metropolita, a Magyar Katolikus Püspöki Kar tagja tart előadást Remény a reménytelenségben címmel, amely egyfajta beszámoló az érsek szíriai útjáról. Ezt követi Németh Zsoltnak, az országgyűlés külügyi bizottsága elnökének a Magyarország a kereszténység védelmezője című előadása.

 

A rendezvény kötetlen beszélgetéssel zárul. A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

 

Időpont: 2017. december 1. (péntek) 19:30

Helyszín: Szent Imre Otthon (1223 Bp., Kistétényi u. 13/B.)