Ugrás a tartalomra

Rendőr- és Tűzoltónap a Városligetben – budafok-tétényi részvétellel

2017. április 24. hétfő
Ismerjük meg jobban az egyenruhások világát! – ez a célja évről évre a rendőrség védőszentje, Szent György napjához időzített látványos eseménynek.
Rendőr- és Tűzoltónap a Városligetben – budafok-tétényi részvétellel

Az érdeklődők idén is lehetőséget kaptak, hogy bepillanthassanak az egyenruhások kulisszái mögé. A városligeti Királydombon 7. alkalommal várták a családokat. Az április 22-i eseményen kerületünk rendőrkapitánysága is részt vett.

A rendezvény, melynek célja az volt, hogy minél többen megismerjék az egyenruhások világát, a tűzoltó és rendőr járművek vonulásával kezdődött, több kerületből ide, a Városligetbe érkeztek a konvojok, ahol több ezren fogadták őket. Látványos programok várták idén is a kicsiket és a nagyokat: az érdeklődők felpróbálhatták a tűzoltók egyenruháját, közelről nézhették meg a rendőrjárműveket, s azt is megtudhatták, milyen nehéz tájékozódni egy füsttel teli teremben. A kevésbé bátrak aszfaltrajz versenyen, arcfestésen és könnyűzenei koncerteken vehettek részt.

A 22. kerületi Rendőrkapitányság is képviseltette magát a Városligetben, az érdeklődők standjuknál megismerhették a budafoki rendőrök baleset- és bűnmegelőzési programjait. A kerületi polgárőrség motoros járőre magával hozta szolgálati járművét, amit testközelről tekinthettek meg a látogatók. A kapitányság munkatársai ezúttal is a kerületet ismertető kiadványokat, lufikat, kirakós játékokat, kulcstartókat és kitűzőket ajándékoztak az érdeklődőknek.

Kiemelten büszkék lehetünk a Budafok-Tétény Polgárőrség és Tűzoltó Egyesületre, hiszen az eseményen a 22. kerület közrendjének biztosítása érdekében végzett kiemelkedő munkájukért Bucsek Gábortól, Budapest rendőrfőkapitányától vehettek át elismerést. Gratulálunk hozzá!

További információk: http://www.hirado.hu/2017/04/22/rendorok-es-tuzoltok-leptek-el-a-varosligetet/