Ugrás a tartalomra

Rendvédelmi tábor gyerekeknek

2018. augusztus 11. szombat
A XXII. kerületi Rendőrkapitányság napközis tábort szervezett az ott dolgozók gyermekeinek. A táborozók a Kopaszi-gáton található Vízirendészeti Rendőrőrsre is ellátogattak.
Rendvédelmi tábor gyerekeknek

Rendőrök, tűzoltók és mentősök gyermekei vehettek részt idén először azon a különleges napközis táboron, melyet Budafok-Tétény rendőrkapitánysága szervezett önkormányzati támogatással. A szülőknek így az egyhetes kikapcsolódásért semmit sem kellett fizetniük, a Közrendvédelmi Alapítvány segítségének köszönhetően.

Különleges napközis tábort szervezett Budafok-Tétény rendőrkapitánysága az önkormányzat támogatásával július 23-tól. A színes programot három rendőr és egy pedagógus állította össze és vezényelte le. A gyerekeknek minden nagyon tetszett az öt nap alatt. A strandolás az ORFK ROKK Kiképzőközpontjában, a tűzoltóautó kipróbálása a budafoki tűzőrségen, a mentőállomás megtekintése a Kossuth Lajos utcában, a Kopaszi-gát vízi rendészeti csónakos bemutatója, a mozizás, a bobozás és persze a rendőrmotorok és a bűnügyi bevetéses gyakorlatok. Ez utóbbit a tábor főhadiszállásán, a Ciffra Központban tartották a rendőrök. A gyerekek egy hatalmas ajtótörő kossal nyitottak ki egy stilizált faajtót, majd laposkúszásban közelítették meg a „bűnügyi helyszínt”, hogy végül három „bűnözőt” (vagyis azok fényképét) is lelőhessék egy játék fegyverrel. A legbátrabb gyerekek mindezt golyóálló mellényben és sisakban tehették meg.
– Kísérleti jelleggel szerveztük meg ezt a tábort az egyenruhás kollégáink gyermekeinek, és miután nagyon nagy sikert aratott, így jövőre is meghirdetjük – mondta Bató András rendőrkapitány. A gyerekek többsége már most jelezte, hogy szeretné az egész nyarat ebben a táborban tölteni. A rendőrség részéről Balázs Henriett, Csillag Tibor és Szabó Richárd foglalkozott egész nap a gyerekekkel, a Kossuth iskola egyik pedagógusa, Baloghné Gerse Zsuzsanna a nevetésért és a vidám pillanatokért volt felelős. A tábor zárónapján a táborozók közösen írtak dalszöveget, amelyben az élményeiket mesélték el a szülőknek, nagyszülőknek, akik meghatottan hallgatták csemetéiket. A nap fénypontja egy háromemeletes, rendőr, mentő és tűzoltó logóval díszített torta elfogyasztása volt.
(Viszkocsil Dóra)