Ugrás a tartalomra

Rongálás a Gyermekrendelőben

2017. január 11. szerda
Nagy felháborodást keltett a kerületi facebook-közösségek oldalain a hír, hogy valaki, vagy valakik felfeszítették, megrongálták a Budafoki Gyermekrendelőben nemrég felszerelt kézmosó adagolót. Az önkormányzat azonnal lépett, pótolják a megrongált adagolót.
Rongálás a Gyermekrendelőben

" T. Betegek és Szülők! Kérjük azt a beteget vagy szülőt, aki a tegnapi napon 2017.01.09.én szétfeszítette és kivette a gyermek wc előteréből a frissen felszerelt kézmosó adagolóból a tartályt, hozza vissza, mert sajnos így nem tudjuk biztosítani a kézmosáshoz alapvető felszerelést, a szappant. Kérjük, hogy a kéztörlőt és wc papírt se vigyék el.

Köszönjük, ha vissza rakja a helyére! " – tették fel a gyerekrendelő dolgozói a hírt a közösségi oldalra. A budafokteteny.hu-nak a rendelőben elmondták, az orvosok, a személyzet „összedobta” a pénzt és pótolták a folyékony szappant, de a megrongált zárat már nem tudják cserélni. Az önkormányzat decemberben szereltette fel az eszközöket, a hír hallatán a hivatal illetékes vezetői már döntöttek a sürgős pótlásról.

 

A szakirodától kapott tájékoztatás szerint egyébként az önkormányzat mintegy 2, 5 millió forintot kénytelen költeni évente a különféle rongálások, szándékos, vagy gondatlanságból elkövetett károkozások felszámolására. Ebből a lakásfeltörések utáni helyreállítás költsége, mintegy 200 ezer Ft, az önkormányzati tulajdonú lakásokból való kiköltözések utáni kényszertakarítás, részleges felújítás kb. egymillió Ft, az illegális hulladék lerakatok felszámolása minimum újabb egymillió Ft, és az ELMŰ által leszerelt mérőórák pótlása, (azokban az esetekben, amikor a lakón nem lehet behajtani ennek díját) további 300 ezer Ft.