Ugrás a tartalomra

Sanyarú napok a Promontor utcában

2018. április 28. szombat
A kisvárdai vereség még belefért, a Siófok elleni már aligha: ismét kieső helyre került a BMTE csapata
Sanyarú napok a Promontor utcában

Sanyarú napok a Promontor utcábanSanyarú napok járnak most a budafoki futballistákra; előbb április 15-én Kisvárdán 4-2-es vereséget szenvedtek a feljutás egyik biztos várományosától, a helyi Master-Good csapatától, majd egy hétre rá a Promontor utcában 2-0-ra elveszítették a Siófok elleni kiesési rangadót, és az utolsó előtti helyre zuhantak. Nem akarunk vészmadárként károgni, de nem biztos, hogy mire ezek a sorok megjelennek, még Gálhidi Györgynek hívják a vezetőedzőt…

„Ez a lehetőség az én fejemben is megfordult – vallotta be töredelmesen lapunknak a rutinos szakember, amikor a Siófok elleni kudarc másnapján beszélgettünk. – Sajnos, hitehagyott a csapat, így pedig nem lehet játszani, ilyenkor – önbizalom híján – semmi sem sikerül. A Kisvárda ellen és most vasárnap is addig jól tartották magukat Csizmadiáék, amíg be nem kapták az első gólt, de utána összeroppantak. Pedig hét közben remekül teljesítenek az edzéseken, csak hát erre senki sem kíváncsi, az eredmény – vagy annak hiánya – mindent felülír. Ami a legjobban fájt, az az, hogy nekem úgy tűnt, a Siófok jobban akarta a győzelmet, mint mi, egyik-másik játékosom nem feszült meg a pályán.”

Ami azt illeti, nemcsak a játékosok tűntek hitehagyottnak, hanem – legalábbis a beszélgetés közben – szegény Gálhidi is.

„Már mindent megpróbáltam, ezerféle összeállításban küldtem a pályára a csapatot, a védekezéssel nincs is baj, de a középpályás játékunk és a támadásvezetésünk teljesen erőtlen. Így nem csoda, hogy az utóbbi öt mérkőzésünkön mindössze két pontot szereztünk.”

Sajnos a kisvárdai találkozót Bélteky Róbert tulajdonos is látta, bár szerencsére a Siófok elleni hazai vereség idején már Melbourne-ben tartózkodott. Jakab János tiszteletbeli elnök roppant elkeseredett volt beszélgetésünkkor.

„Nem értem ezt a vesszőfutást, a Soroksár elleni meccs óta csak vergődik a csapat – mondta a BMTE egykori gólkirálya. – Pedig a felkészülés során annyira jól ment az együttesnek! Mindent megkaptak, amit csak meg lehet kapni az NB II-ben, Umagban táboroztunk, az Adriai-tenger partján, és erre tessék… most a kiesés réme fenyegeti az együttest. Valamit ki kell találnunk, a soron következő, csákvári találkozónkat meg kell nyernünk, ha törik, ha szakad.”

Mert különben ráillik majd a Budafok mostani NB II-es szereplésére a népszerű magyar filmsorozat címe: Egynyári kaland… (VH)


A BMTE képriportja itt.