Ugrás a tartalomra

Sauska és sajtműhely az ökumenikusoknál

2018. augusztus 26. vasárnap
Családi Sajt- és Borudvar a Kossuth Lajos utca 64.-ben
Sauska és sajtműhely az ökumenikusoknál

Talán kevesen tudják, hogy 2015 óta Budafok-Tétény ad otthont hazánk egyik legjelentősebb karitatív szervezete, az Ökumenikus Segélyszervezet országos központjának. Az elmúlt évben nagy sikerrel indított hagyományt folytatva a segélyszervezet 2018-ban is megnyitja Kossuth Lajos utcai irodaházának udvarát a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál látogatói előtt.

A Családi Sajt- és Borudvaron a látogatók megkóstolhatják és megvásárolhatják a segélyszervezet Kastélyosdombói Sajtműhelyének prémium minőségű termékeit. Arra, hogy a szociális gazdaságban készülő sajtkülönlegességekhez a legjobb borok társulhatnak, idén a segélyszervezet udvarába kitelepülő Sauska Pincészet jelent garanciát. Aki a rangos nemzetközi díjakat nyert borászat borai mellett dönt, ezúttal nemcsak magának tesz jót: a Sauska jóvoltából a borok vásárlói a segélyszervezet munkáját is támogatják. A gasztronómiai élmények mellett a segélyszervezet udvara hangulatos programhelyszín is lesz egyben, ahol a munkatársak és önkéntesek gyerekprogramokkal, játékokkal várják a betérő családokat. Vasárnap 15 órai kezdettel Wolf Kati énekesnő, a segélyszervezet ismert önkéntese akusztikus duó formációjával ad koncertet. (VH)


A Kastélyosdombói Sajtműhely

A Kastélyosdombói Sajtműhely története az évszázados hagyomány, a XXI. századi technológia és a valódi társadalmi szerepvállalás kivételes találkozása. A 300-as lélekszámú Somogy megyei falucskában található egykori Erdődy-kastély gazdaságát az Ökumenikus Segélyszervezet 2013-ban keltette életre: egyedülálló programot hirdetett lakóhelyüket elvesztett családok számára, akik a kastély újraéledő gazdaságában tanulva és dolgozva kezdhetnek új, önálló életet. A Kastélyosdombói Sajtműhely kicsi, ám a legmodernebb technológiával felszerelt üzem, ahol nem tömegtermelés folyik: kis mennyiségben előállított, prémium minőségű kézműves tejtermékek között megtalálhatók a félkemény, füstölt, friss és savósajtok, illetve a hagyományos teavaj és élőflórás joghurt is. A sajtműhely termékeinek fogyasztói vásárlásukkal a segélyszervezet kastélyosdombói esélyteremtő programját támogatják. További információk sajtínyenceknek: www.sajtmuhely.hu.