Ugrás a tartalomra

Sikerek a Bolyai-versenyen

2017. december 04. hétfő
„Az igazat érteni, a szépet érezni, a jót gyakorolni kell”
Sikerek a Bolyai-versenyen

A tanév első szaktárgyi versenyén a szervezők több mint félszáz budapesti és száznál is több vidéki illetve határon túli település oktatási intézményében fogadták a négyfős csapatokat, hogy a gyerekek ország-világ előtt számot adjanak az összedolgozás képességéről, bebizonyíthassák eszességüket és rátermettségüket a matematika terén.  
 
A versenyen résztvevő hatszáz dél-budai csapat közül tizenhat kerületi csoport végzett az első hat hely valamelyikén, sőt Horváth Eszter felkészítésével a Kempelen Farkas Gimnázium Mit tippeljünk? nevű együttese (Benedek Zoltán, Gombos Gergely, Páhán Anita és Skrabák Boglárka – 8. osztály) a területi verseny győzteseként november 18-án az országos döntőben is versenyzett, ahol a huszonhat csapat közül az előkelő hetedik helyet szerezte meg.  

A közösen végzett munkára, együttes gondolkodásra épülő Bolyai Matematika Csapatverseny területi viadalán második lett a Gádor Általános Iskola egyik tavalyi döntős csapata, a Még mindig: 2*2 néha 5 (Dévényi Márton, Janisovszky Vanda, Szerencsi Ida, Turi Barna /4.o./ - felkészítő tanáruk: Nagy Lászlóné), a Kempelen Farkas Gimnázium három csapata: az ötödikes Tudás6alma (Ludányi Zsófia, Sebestyén Sára, Timár Anna, Fejnek Fruzsina - felkészítő tanáruk: Nagy Emese), a hatodikos Kell a derékszög! (Rábai Gellért, Pick Leonárd, Bende Barnabás, Farkas Botond – felkészítő tanáraik: Nagy Emese, Rakota Ilona), és a nyolcadikos Metál furulya (Győri Mikes, Kun Milán, Nyári Zaránd, Tóth Áron – felkészítő tanáruk: Horváth Eszter), valamint a Budai Nagy Antal Gimnázium hetedikes csapata, a Matekzombik  (Szabára Dávid István, Váradi Levente, Kositzky Henrik és Nyerges-Bognár Balázs – felkészítő tanáruk:  Kissné Prim Beáta).

A harmadik helyen végeztek a harmadik évfolyamon a Gádor Általános Iskola Agyafúrt villám 4-es (Bárány Domonkos, Georgiu Artemisz, Hubják Nóra, Puskás Péter – felkészítő tanáruk: Váczi Éva), valamint a Kempelen Farkas Gimnázium hetedikes GeometriÁsok (Érsek Georgina, Molnár Klaudia, Pudner Anna, Tarr Csilla – felkészítő tanáruk: Nagy Emese) és a nyolcadikos Egyenes egyenlet (Horváth Ákos, Liziczay Bence, Rózsa Ákos, Sziva Márton – felkészítő tanáruk: Horváth Eszter) nevű csapatai. 

A 4., 6. és 7. évfolyamon egy-egy negyedik helyet szerzett a Rózsakert (Fantasztikus négyzet), a Kossuth (Finucci ) és a Kempelen (Kaktuszok), míg a Sokszögek (Bartók 4.o.), az Okoskák (Kempelen 7.o.) és a Léder (BNAG 8.o.) ötödikként végeztek. Két kerületi csapat ért el hatodik helyezést: az Árpád iskola hetedikesei (Arpadschule7) és a Kempelen gimnázium nyolcadikos diákjai (Rézvétel a fontos).

(Tamás Angéla)

 

Részletek: http://www.bolyaiverseny.hu/matek/nevezes/list_korz_eredmenyek.php