Ugrás a tartalomra

Sötét anyag

2016. augusztus 30. kedd
Az ARTÉR Művészeti Egyesület kiállítás megnyitója 2016. szeptember 2-án 17 órakor lesz a Mária Terézia utca 7-ben.
Sötét anyag

Az ARTÉR Művészeti Egyesület 2004-ben alakult Budafokon, 33 tagja van. Van köztük fotográfus, filmes, ötvös, festőművész, szobrász, textiltervező, porcelános, keramikus, grafikus, stb.

Az Egyesület 2016-os év művésztelepének témája, címe, a „Sötét anyag”volt, melyet a Nemzeti Kulturális Alap is támogatott. (Budafok, Záborszky kúria 2016. július 4-14.)

A művésztelepen Herendi Péter fotográfus vezetésével a fotogram workshop volt. A művésztelep anyagát kibővítve egy fotó-intermédia jellegű kiállítást kíván létrehozni az egyesület.

A 22. kerületi önkormányzattól a Budafok városközpontjában lévő használaton kívüli régi Suzuki-szalon-t kapta meg erre az alkalomra az egyesület. A nagyméretű épület fele részben lesz világos és fele részben lesz sötét kiállító hely. Terveink szerint a Suzuki ház üvegfelületeit is felhasználjuk, a nagyméretű síkfilm-fotogrammok bemutatására. A kirakat egy része monitorként fog működni.

A kiállítók: Beregi Edina, Drégely Imre, Filotás Viktória, Haid Attila, Herendi Péter, Kaszás Réka, Kalas Zsuzsa, Kaintz Regina, Molnár Zoltán, Millavári Szilvia, Pető Márk, Palik Eszter, Sztrakay Orsolya, Várhelyi Csilla.

A kiállítást Nagy Zopán költő, író fotográfus nyitja meg 2016. szeptember 2-án pénteken 17 órakor.

Cím: Mária Terézia utca 7.