Ugrás a tartalomra

Stratégiai partnerség: sikeres évet zárt a kerület

2018. december 17. hétfő
Karsay Ferenc polgármester évzáró vacsorán ismertette a stratégiai partnerekkel a közösen elért eredményeket. A december 7-én a Záborszky pincében tartott eseményen köszönetét fejezte ki azoknak, akik idén is segítették a kerület fejlődését.
Stratégiai partnerség: sikeres évet zárt a kerület

Az önkormányzattal stratégiai partnerségben álló cégek képviselői, valamint Karsay Ferenc polgármester és Szepesfalvy Anna alpolgármester vettek részt azon az eseményen, amelyen az együttműködések 2018-as eredményeit értékelték. Köszöntőjében a polgármester köszönetét fejezte ki, amiért összefogással ez évben is tovább fejlődhetett a kerület.

Budafok-Tétény önkormányzata a tavalyi kerület kenyere után, idén a Serfőző és Társa Kft-vel indította el a kerület kolbásza projektet. Az elindulása óta 500 ezer Ft adomány gyűlt össze, amit a Magyar Élelmiszerbank közreműködésével kerületi rászoruló családok kapnak meg tartós élelmiszer formájában.

Az önkormányzat a Sziget Festékház (Duna Kontír Bt.) jóvoltából pályázatot hirdetett, melyben 500.000 Ft értékű festékre és a festéshez szükséges eszközökre lehetett pályázni. Ehhez csatlakozott további támogatóként a Bakosfa Kft., valamint az I. Simon És Társa Bt. is, aminek köszönhetően civil szervezetek, intézmények és más kerületi közösségek falfelületei szépülhettek, szépülhetnek meg.

A Szociális környezetvédelmi program célja, hogy kerületi rászoruló családok háztartásait energiahatékonyabbá tegyék különböző módszerekkel, eszközökkel. A kezdeményezésben több stratégiai partner is fontos szerepet vállal, köztük a Bakosfa Kft., a Kövesdi Kft., az Időkép Kft., a Herman Ottó Intézet, az Ivanics Kft. és az Adytum Kft. is.

2018 a családok éve, a Három Királylány Mozgalom pedig 2017-ben Budafok-Téténynek ítélte oda a Családbarát Település címet. Ezeknek fényében szervezte meg az önkormányzat a Pötty Gyermekkuckóval közösen a Rózsakerti Családi Napot, amelynek keretében útjára indították a vándorbölcső projektet is, amelyet mostantól kerületi családok kaphatnak meg a helyi Védőnői Szolgálat munkatársainak javaslata alapján. Advent alkalmából kézműves műhellyel is készülnek a kerületi családok számára.

A budafok-tétényi önkormányzat stratégiai partnerei együttműködésével, évente két alkalommal, ősszel és tavasszal szervez állásbörzét a Cziffra Házban, ahova vállalkozókat és álláskeresőket is várnak.

A Törley Pezsgőpincészet Kft. elindította rendszeres városnéző sétáit a Hosszúlépés csapatával ’Palackba zárt legendák’ címmel. A Törley, ahogy a legtöbb kerületi pincészet is, aktív résztvevői a Budafoki Pincejáratnak és a Budafoki Borfesztiválnak is.

Stratégiai partnerként segítette a kerületet továbbá az Auchan-Savoya Park, a Dunavitex Kft., a Campona, a Fitoland Kft. és a Palace Catering Kft.

Nyitókép: Földházi Árpád