Ugrás a tartalomra

Swing, pezsgő és bor

2019. április 02. kedd
A Budafoki Pincejárat ismét kulturális programokkal várja a vendégeket
Swing, pezsgő és bor

Számos kulturális és gasztronómiai programmal várják a budafoki pincék ismét a látogatókat április első szombatján.

A Seybold-Garab Pincében (1221 Bp., Péter-Pál u. 39.) például Zsemlye Veronika énekesnő lép fel. A történelmi múltú Seybold-Garab Pincétől pár percnyi sétára található az 1882-ben Promontoron pezsgőgyárat alapító Törley József síremléke. Magyarország legismertebb pezsgőgyárosának kápolnája a mai romos állapotában is egyik legnagyszerűbb szecessziós emléke Budafoknak. A család és a pezsgőgyártás múltjáról, a kripta történetéről és az odavezető útról oszt meg érdekesebbnél érdekesebb igaz történeteket Budafok díszpolgára, a méltán népszerű helytörténész, Garbóci László.

Az áprilisi Pincejárat egyik központ helyszíne a Soós István Borászati Szakiskola Tangazdasága lesz (1221 Bp., Jósika u. 2–28.), ahol a vendégek egyrészt betekintést nyerhetnek a borászkodás és a borászati oktatás rejtelmeibe, másrészt kiváló koncerteket hallgathatnak meg, és többmenüs vacsorára is jelentkezhetnek. A tangazdaságban fellép Gál Csaba Boogie és a The Gadjo Swingers, illetve egy swingest is lesz I love swing címmel Iván Szandrával és Jász Andrissal. Az idei A Dalban is ismertté vált Ruby Harlem énekesnőjének célja, hogy a magyar közönséghez egy új köntösben juttasson el méltán népszerű amerikai jazzslágereket, egyedi zongora-ének, szaxofon felállásban, sokkal inkább követve a Tony Bennett, Ella Fitzgerald, Dinah Washington, Billie Holiday-féle populàrisabb jazzvonalat, ami egy életérzést közvetít, kiragad a hétköznapokból, megidézi a 40-es évek New York-i forgatagát, és persze a műfajhoz hűen szakmai virtuozitásával is lenyűgözi a hallgatót.
A kiemelt ajánlatra 2019. április 2-ig lehet jegyet vásárolni a helyszínen és 1221 Bp., Kossuth Lajos u. 83. sz. alatt, munkanapokon 8–15 óra között.
Különleges gasztronómiai séta lesz a Pincejáraton a Záborszky Pince – Borvárosban is (1222 Bp., Nagytétényi út 24–26.). A vendégek kóstolóval egybekötött pódiumbeszélgetést hallgathatnak meg Berdisz Tamás Arany Dobverő-díjas zenésszel. (VH)


Összefoglaló a szezonnyitó Pincejáratról: