Ugrás a tartalomra

Száguld a Budafoki Pincejárat

2019. június 13. csütörtök
Zenei tehetségkutatón döntöttek a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál egyik fellépőjéről
Száguld a Budafoki Pincejárat

A májusi időjárás ugyan nem győzött meg senkit arról, hogy elérkezett a nyár és azzal együtt a fesztiválok időszaka, a Budafoki Pincejárat szervezői mégis bizakodva invitálták a pezsgő és bor szerelmeseit a pincékben megrendezett kulturális programokra. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy egy héttel a júniusi pincejárat előtt fesztiválra várták az érdeklődőket a Törley Pezsgőmanufaktúrába, ahol többek között Karády Katalin, Edit Piaf és Amália Rodrigues felejthetetlen dalait hallgatva pezsgőzhetett a hallgatóság. A feldolgozásokat jegyző Bacsó Krisztián (szaxofon) és Juhász Gábor (gitár) magyar swingslágerei, a francia sanzonok és portugál fado dallamok Szalóki Ági előadásában arattak hatalmas sikert a nagyszámú közönség körében.

Elérkezett június első hétvégéje, és ezzel „hivatalosan” is lezajlott a nyár első pincejárata. A program középpontjában az ifjú, feltörekvő tehetségek felkutatása állt elsősorban azzal a céllal, hogy a szeptemberi borfesztiválon friss, új színt hozó koncertekkel gazdagodhasson a program.

A Zenei Tehetségkutatóra jelentkezett negyven előadó közül tízen állhattak a közönség és a zsűri elé, hogy produkciójukat bemutassák. A Katona Borház három fellépője közül LivingRoom együttes, illetve Flamisch Péter a két rendezvény (Kerület napja, novemberi pincejárat) egyikére kap majd meghívást, és a Szalóky Group fellépésére is számítanak a kerületben, elsősorban a remek jazzkoncertek kitűnő vendéglátója, a Törley Pezsgőmanufaktúra, ahol a további hat csapat versenyzett.
Az idei tehetségkutató verseny győztese, és egyben a Fröccs Terasz szeptemberi fellépőinek egyike a Perpetuum zenekar, míg a Jóanépi és a Meg A Cukorka nevű formációk különdíjat kaptak a zsűritől (tagjai: Szalóki Ági, Gadácsi Miklós, Magyar László és Puskás Csaba). Ők a Piactéren, illetve az Oroszlános udvarban adnak egy-egy koncertet a borfesztiválon.

A Budafoki Pincejárat szervezői, Deutsch Anita és Salamon Judit a pincék által szervezett séták és borkóstolók mellé a Záborszky Pincében Fűszervarázs címmel gasztotalkshow-t és kiállítást kínáltak az érdeklődőknek, a Seybold-Garab pincében a Szinnyei Dóri duó muzsikált, és helytörténeti sétát tartottak. A Várszegi Pincészetben az Estage Duó, a Barlanglakás Emlékmúzeumban Berendi Nándor zenélt, de alig zajlott le a hétvégi program, a szervezők már július első szombatjára készülnek, az „Utcazenész” pincejáratra.

(Tamás Angéla)