Ugrás a tartalomra

Szakmai továbbképzés a kerületi közterület-felügyelőknek

2015. augusztus 19. szerda
Augusztus 19-én a Klauzál Házban tartott szakmai továbbképzést dr. Kalocsa Géczi Viktória, a Ferencvárosi Közterület-felügyelet jogi igazgató-helyettese.
Szakmai továbbképzés a kerületi közterület-felügyelőknek

13 közterület-felügyelő vigyáz a rendre a közrendvédelmi szervek mellett a kerületben. Augusztus 19-én a Klauzál Házban tartott szakmai továbbképzést dr. Kalocsa Géczi Viktória, a Ferencvárosi Közterület-felügyelet jogi igazgató-helyettese, melyen többek között szó esett az intézkedésekről (helyszíni bírságok, közigazgatási bírságok alkalmazása, végrehajtás menetének ismertetése), valamint az adatkezelési szabályokról. A rendezvényen részt vett Szepesfalvy Anna és Németh Zoltán alpolgármesterek, valamint Dr. Bató András rendőrkapitány is.

A jogi kérdések megbeszélése mellett az elmúlt időszakot is értékelték, különös tekintettel a júliusi viharra: a közterület-felügyelők komoly szerepet játszottak a kárhelyzetek elhárításában és a lakosság segítésében. A szakmai program délutánra közös, baráti beszélgetéssé alakult, így az állomány tagjai jól összekovácsolódtak a kötetlen együttlét alatt.

Szőke Mihály az Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési iroda Közterület Felügyeletének csoportvezetője elmondta, hogy nagyon büszke az állományban dolgozókra: "A lakosságtól folyamatosan pozitív visszajelzést kapunk, örülnek amikor az utcán látnak minket, a rendőrökkel közösen járőrözni."