Ugrás a tartalomra

Százötven középiskolás ballagott el a kerületben

2017. május 15. hétfő
Kultúrautalványt, digitális eszközöket, ajándékkártyát is kaptak a végzősök
Százötven középiskolás ballagott el a kerületben

Az esős és borús idő ellenére – hatalmas virágcsokrokkal és lufikkal a kezükben – mosolygós, vidám diákok vettek részt a ballagásokon a kerület gimnáziumaiban és borászati szakközépiskolájában. A három intézményből összesen 152 végzős tanulónak fejeződött be a középiskola.

Nagy sürgés-forgás volt a Budai Nagy Antal Gimnázium előtti parkolóban május 5-én, a reggeli órákban. A szülők és nagyszülők tömegesen vettek részt a tornateremben megtartott ballagási ünnepségen. Manolovitsné Erdőközi Orsolya, az intézmény vezetője a közelgő érettségire hívta fel a figyelmet. Mint mondta, reméli, hogy az iskolában eltöltött évek és az itt folytatott tanulmányok mind hozzásegítik a diákokat az eredményes továbblépéshez és a sikeres élethez. A hagyományokhoz hűen a 11.-esek elbúcsúztatták a végzősöket, és a ballagók is elköszöntek tanáraiktól és felidézték a szép pillanatokat. Németh Zoltán és Zugmann Péter alpolgármesterek átadták az önkormányzat által összeállított ajándékcsomagot minden ballagó diáknak. Az önkormányzat jóvoltából idén a három középiskolánkban az érettségizőknek kiosztott csomagban egy 5000 forintos Kultúra Erzsébet-utalvány, egy Power Bank (külső akkumulátor), egy szerencsetoll és egy ajándékkártya szerepelt a Budai Szemészeti Központtól. A csomaghoz mellékeltek egy levelet is, amelyben Szabolcs Attila országgyűlési képviselő és Karsay Ferenc polgármester köszöntötte a végzős diákokat.

A Soós István Borászati Szakképző Iskolában is elballagtak a diákok, ebben az intézményben 12 szakközépiskolás és nyolc szakiskolás búcsúzott iskolájától. Földesi Gyula, az intézmény vezetője arra biztatott minden ballagót, hogy saját szerencséje, boldogulása érdekében folytassa tanulmányait. A diákok búcsúztató beszédei után Karsay Ferenc polgármester hangsúlyozta: az önkormányzatnak fontos az oktatás és az itt tanulók sorsa. A Budafok Bornegyed koncepció az itt tanulóknak is lehetőséget biztosíthat a jövőben. A hagyományos ballagási rendezvény (a „C” szög beverése) után a ballagók átsétáltak a Záborszky Pincébe, ahol Szepesfalvy Anna alpolgármester köszöntötte a végzős diákokat.

A nap végén a Kempelen Farkas Gimnáziumban is elballagtak a diákok. A rendezvényen részt vett Szabolcs Attila országgyűlési képviselő és Németh Zoltán alpolgármester is. Ady Endre Új vizeken járok című verse után a 11.-esek, majd a végzősök mondtak beszédet. Az elhangzott, felidézett pillanatok hallatán sok ballagó diák könnyes szemmel ült a tortateremben. Békefi Gábor, az iskola igazgatója a beszédében megjegyezte: nem szeret búcsúzkodni, ezért nem is teszi, hiszen mindenkit visszavárnak a tanárok, hogy együtt örülhessenek a további sikereiknek. Az iskolai szalag felkötése után egy-egy szál rózsával köszönték meg a diákok a pedagógusoknak és a szülőknek azt a sok áldozatos munkát, amivel segítették a tanulmányaikat az elmúlt években.

(V. D.)