Ugrás a tartalomra

Szép kertben, békében

2018. április 26. csütörtök
A hirtelen beköszöntött tavasz egyet jelent a sokasodó kerti munkával és az azzal járó zajjal is. De meddig vagyunk kötelesek hallgatni a szomszédban zúgó fűnyírót?
Szép kertben, békében

Annak, aki családi házas övezetbe költözik, nemcsak a madárcsicsergésre kell készülnie, hiszen ezen övezetek természetes velejárói a sok esetben zajjal járó kerti munkák is, mint például a fűnyírás. Az önkormányzat a békés együtt élés érdekében 2013-ban rendeletet hozott a zajvédelemmel kapcsolatos szabályokról (a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről), amely rögzíti:

A közösségi együttélés alapvető szabályaival ellentétes magatartást valósít meg, aki a Budafok - Tétény Budapest XXII. kerületi Önkormányzat közigazgatási területén – kivéve a külterületi mezőgazdasági célra hasznosított területeket – magánszemélyek háztartási igényeit szolgáló, kertépítéssel és zöldfelület-fenntartással kapcsolatos zajt keltő tevékenységet

- munkanapokon 20 .00 és 7.00  óra között,

- szombaton és munkaszüneti napokon 0.00-8.00 óra vagy 16.00 és 0.00 óra között,

- vasárnap és ünnepnapokon 0.00-9.00 óra vagy 12.00 és 0.00 óra között végez.

Aki a rendeletben meghatározott szabályokat nem tartja be, közigazgatási bírsággal sújtható, amelynek felső határa a fenti esetben maximum százezer forint.

Budafok - Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata képviselő-testületének 11/2013. (IV.22.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről itt olvasható.

Szép kertben, békében