Ugrás a tartalomra

Szépülő ingatlanok, középületek, óvodák

2019. október 04. péntek
Számos ingatlan újulhatott meg az önkormányzat támogatásával az elmúlt években, korszerűsítették a kerületi óvodákat is
Szépülő ingatlanok, középületek, óvodák

Szépülő ingatlanok, középületek, óvodákAz elmúlt öt évben 52 budafok-tétényi ingatlantulajdonos pályázott sikeresen épülete homlokzatának vagy kapujának felújítására az önkormányzat által meghirdetett Budafok-Belváros megújul és a Régi idők új kapui elnevezésű programokban. Ennek köszönhetően több mint 85 millió forintból szépülhettek meg a régi, kopott bejáratok és utcafrontok a kerületben. Az önkormányzat minden nyáron nagy figyelmet fordít az oktatási intézmények korszerűsítésére és karbantartására is. Az idei szünetben megszépült a Bartók Béla úti bölcsőde és óvodák épülete, megújult a Mocorgó Tagbölcsőde és a Csicsergő Tagóvoda épületének tetőszerkezete, az Árnyas Kert Tagóvoda udvarára pedig új játékokat és kismotor-pályát építettek.

A vakáció beköszöntével munkások jelentek meg sok kerületi óvodában és bölcsődében. Önkormányzati forrásból és pályázati támogatásból korszerűsítették a Bartók Béla úti bölcsőde és óvodák épületét. A beruházás során megújították az épület homlokzatát, elkészítették a lapos tető és a homlokzatok hőszigetelését, ennek köszönhetően mérséklődnek a fenntartási költségek. 

A mozgásukban korlátozottak számára is kényelmesen használható parkolót építettek, és az intézmény mindhárom bejáratát akadálymentessé tették. 

Megújították a Halacska református óvoda bejáratánál lévő rámpát, a tagbölcsőde és a tagóvoda bejáratához pedig teljesen újat építettek. A tagbölcsődében akadálymentes mosdót is kialakítottak. Gumiburkolatú játszóterületet hoztak létre az épület belső udvarán. Önkormányzati forrásból új, háromrétegű, hőszigetelő üvegezésű nyílászárókra cserélték az épület homlokzati ablakait és ajtaját. 

Hatalmas munka volt a Mocorgó Tagbölcsőde és a Csicsergő Tagóvoda tetőszerkezetének hőszigetelése. Az épület alsó részében kicserélték az esővíz-elvezető rendszert, valamint a két intézményt összekötő épületrész teteje is új, hőszigetelő borítást kapott. A Varázskastély Tagóvoda tetőszerkezete is megújult, emellett az esővíz-elvezető rendszert is kicserélték a szakemberek.

Szépülő ingatlanok, középületek, óvodákAz Árnyas Kert Tagóvodában színes ütéscsillapító gumi- és műfűburkolat kapott helyet a játékok alatt, valamint egy térkővel burkolt, végtelenített motorpályát is építettek a gyerekeknek. A játszókertben két új homokozó és egy háromállású hinta is szolgálja a szórakozást. A Zöldecske, a Ficánka, a Maci, a Varázskastély, a Huncutka és a Rózsakert Tagóvodában felújították az ütéscsillapító burkolatokat, és kicserélték a homokot minden óvoda játszókerti homokozójában. A játszóeszközökön idén is elvégezték a szükséges karbantartási és állagmegóvási munkákat. Bár az iskolák már nem az önkormányzat fenntartásában működnek, a kerület szülői kérések alapján felújította a Hugonnai Vilma Általános Iskola udvarát, a diákok szép játszóvárat és streetballpályát kaptak.

(Viszkocsil Dóra)