Ugrás a tartalomra

Együtt a Maci Tagóvodáért - Frissítve!

2019. október 17. csütörtök
Budafok-Tétény önkormányzata tavaly hirdette meg festékpályázatát, amely keretén belül, a Sziget Festékház (Duna Kontír Bt.) jóvoltából készült el az ARTÉR Művészeti Egyesület és a Maci Tagóvoda közös projektje.
Együtt a Maci Tagóvodáért - Frissítve!

Az ARTÉR Művészeti Egyesület és a Maci Tagóvoda közösen jelentkezett a festékpályázatra és tervezte meg a közösségépítő, térfunkció-erősítő projektjét.  A pályázatnak köszönhetően a tagóvoda épületét határoló kerítéstől a gyerekeket vezető rámpán át a belső udvarig festették le a szürke térkővel burkolt területeket. Az óvoda kerítésének lefestése az esztétikai funkcióján túl biztonsági feladatot is ellát, mivel a kerítés utcai frontját fényvisszaverő festékkel is lefestették, amely felhívja az autósok figyelmét a gyerekekre, fokozott óvatosságra figyelmezteti őket.

Az elkészült festések ünnepélyes átadásán Filotás Viktória, az ARTÉR Művészeti egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd elmondta, hogy Horváthné Fükő Zsuzsanna akkori Egyesített óvodavezető és Frankovics László Éva tagóvoda vezetőjével egyetértésben adták be a pályázatmunkát, melyet a Sziget Festékház támogatott alapanyagokkal és eszközökkel.

Kaszás Réka festőművész a tervezésről, kivitelezésről és annak fázisairól beszélt. Elmondta, hogy a minták kiválasztásában fontos szempont volt, hogy a festések ne csak díszítő, de fejlesztő funkciót is ellássanak.

Karsay Ferenc polgármester úgy fogalmazott: ,,A Maci Tagóvoda egyik büszkeségünk. A kerület egyik olyan intézménye, amelyre nagyon sok energiát, időt és nem utolsó sorban pénzt fektettünk, hogy a gyerekek a lehető legjobb körülmények között legyenek.”

Orbán Judit, az Egyesített Tagóvodák vezetője, Lukács Ágnes, a Maci tagóvoda vezetője és Szvet László a Sziget Festékház képviseletében köszönetüket fejezték ki, majd elmondták, hogy szívesen vesznek részt a jövőben is hasonló projektben. 

Az átadón minden óvodás egy-ez kerületi kifestőt kapott ajándékba, melyeket szintén az ARTÉR művészei álmodtak meg.

Az önkormányzat és a Sziget Festékház hozzájárulása mellett, a Képző- és Iparművészeti Közalapítvány is támogatta a projekt létrejöttét.