Ugrás a tartalomra

Sztárfellépők a borfesztiválon

2018. június 16. szombat
Bereczki Zoltán és Puskás Peti is Budafokon koncertezik szeptemberben
Sztárfellépők a borfesztiválon

Kerületünk vonzza a sokoldalú művészeket. Bereczki Zoltán és Puskás Peti pályája merőben eltér, néhány dologban kétségkívül hasonlítanak: mindketten jelentős sikereket értek a színpadon és a zenei tehetségkutatókban is találkozhattunk velük. Szeptemberben a Budafoki Bor- és Pezsgőfesztiválon láthatjuk őket.

Rómeó és Júlia, Operettszínház, musical. A színházban jártas olvasóink már ennyiből is kitalálhatják, hogy Bereczki Zoltánról van szó. A nagyközönség mégsem a méltán népszerű musicallel azonosítja, Bereczki Zoltán ugyanis rengeteg mindent letett az asztalra eddigi pályafutása során. Lepkegyűjtő néven saját produkciós irodát működtet, a Nagy Duett, a Megasztár és a Sztárban Sztár produkciókban volt jelen. Az utóbbi első évadját megnyerte, majd felkérték, hogy vállaljon szerepet a zsűrizésben. Tavaly Balla Eszter párjaként az Egy szerelem gasztronómiája című musicalban vállalt szerepet. Idén a Lepkegyűjtő Produkcióval tervezik bemutatni az 1984 című darabot Budapesten. Több fontos díjat (Emerton, Súgó Csiga) is bezsebelt, rajongói imádják. Szeptemberben a budafoki közönség is megismerheti.

Puskás Peti is Budafok-Tétény vendége lesz. A népszerű színész-zenész a testvérével alapított Biebers nevű formációval koncertezik nálunk. Puskás Tivadar színész fia a Megasztár harmadik évadában tűnt fel, ő volt az első a tehetségkutató történetében, aki a saját számát adta elő a döntőben. További kísérletező kedvét bizonyítja, hogy első lemezén nemcsak énekesként, hanem szövegíróként és zeneszerzőként is közreműködött. Belekóstolt a videoklip-rendezésbe, több díjjal jutalmazták az egyéni szemléletéért. A színpadon is egymást követték a fontos feladatok: 2006 nyarán az 56 csepp vér musicalben játszott, egy év múlva az államalapítás ünnepén bemutatott Szent István – egy ország születése című zenés történelmi darabban szerepelt. Játszott a Casting minden és a Made in Hungaria című filmben, első kőszínházi szerepét a Szolnoki Szigligeti Színházban kapta, az Oliver című musicalben Dörzsölt szerepét alakította. A televízióban a Jóban-Rosszban és a Ben10: a legnagyobb kihívás sorozatokban is láthatta a közönség. A feladatok szépen sorjáztak a művész életében: az X-faktor zenei tehetségkutató egyik mentora és a Celeb vagyok, ments ki innen! műsorvezetőjeként is dolgozott, miközben nem akarta elhanyagolni a zenekarát. A testvérével alapított Biebers együttes 2013 óta jelentkezik kis- és nagylemezekkel, és gyakran járja az országot.

Őt is láthatjuk Budafokon a Bor- és Pezsgőfesztiválon, sőt, a szervezők további meglepetéseket ígérnek a közönségnek.

(VH)