Ugrás a tartalomra

Szúnyoggyérítés lesz a kerületben június 30-án és július 7-én is

2016. június 29. szerda
Az irtószer méhekre veszélyes, ezért védelmükről gondoskodni kell. A földi kémiai gyérítés napnyugta után várható
Szúnyoggyérítés lesz a kerületben június 30-án és július 7-én is

Az érintett területeken a méhészek időben értesítést kapnak, hogy a munkálatok idejére elzárhassák a méhcsaládokat. A légi irtás az esti órákban történik, a földit naplementekor kezdik, hogy a szúnyoggyérítés hatékony legyen és minél kisebb kockázatot jelentsen a méhekre. Fontos tudni, hogy az időjárás befolyásolhatja a kivitelezést, ezért az ütemtervek az időjárási körülmények (vihar, hőség) függvényében változhatnak. A vállalkozók a gyérítéshez kizárólag olyan szereket alkalmaznak, amelyeket az Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedélyezett.

A földi irtás során felhasznált készítmények: Coratrin, Mosquitox Fog. A légi kémiai kezelés során CORATRIN, AQUA K-OTHRIN, illetve MOSQUITOX 1 ULV Forte készítményeket használnak. A készítmények kizárólag rovarokra vannak káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyesek és a környezetet sem károsítják.

Szúnyoggyérítés idején nem jelent kockázatot a nyitott ablak, mivel azonban a készítmény zárt térben lassabban bomlik, mint a szabadban, a permetszer leérkezéséig érdemes bezárni az ajtókat, ablakokat. A kezelés után pár perccel a permetköd eloszlik, ekkor nyugodtan folytatni lehet a szabadtéri tevékenységet. Kérjük, hogy gyermekeiket ne engedjék a kezelést végző járművekhez és a gépek, irtószertartályok közvetlen közelében se tartózkodjanak! Amennyiben mégis bárki közvetlenül érintkezne az irtószerrel, az érintett felületet alapos szappanozás után langyos vízzel mossa le.

Rossz idő esetén tartaléknapok: 2016. július 8-9.