Ugrás a tartalomra

Tanévkezdés - Közbiztonsági Fórum a kerületi iskolaigazgatóknak a Városházán

2015. szeptember 14. hétfő
A "mindenki fontos" elv követendő a kerületi iskolák esetében is - az önkormányzat odafigyel az intézményvezetők kéréseire, javaslataira.
Tanévkezdés - Közbiztonsági Fórum a kerületi iskolaigazgatóknak a Városházán

Az iskolakezdésre való tekintettel a 22. kerületi Rendőrkapitányság a korábbi évekhez hasonlóan kiemelten kezeli az oktatási intézmények környékén a közbiztonsági-és közlekedésbiztonsági szempontokat, fokozott járőri jelenlétet biztosít – mondta a szeptember 11-i, pénteki közbiztonsági fórumon dr. Bató András, rendőr alezredes, kapitányságvezető. A Városházán tartott rendezvényen a felszólaló iskolaigazgatók mindegyike úgy fogalmazott: érzik, tapasztalják és köszönik a fokozott rendőri jelenlétet, ami leginkább a közlekedési dugók és a balesetek elkerülésében jelent nagy segítséget. Az intézményvezetők azt is méltányolták, hogy a kapitányságvezető ígérete szerint idén is lesznek „iskolarendőri” előadások az iskolákban, elsősorban felvilágosító-, drogprevenciós-, bűnmegelőzési céllal.

 

A fórumon részt vett Karsay Ferenc polgármester és két alpolgármester, Németh Zoltán és Zugmann Péter is.  A polgármester hangsúlyozta, az önkormányzat a továbbiakban is igyekszik jelentős összegeket fordítani az oktatás körülményeinek további javításáért, ezért számos helyen felújítások történtek, illetve vannak folyamatban idén is. A jelenlévő alpolgármesterek arra buzdították a fórumon megjelent intézményvezetőket, hogy kéréseikkel, javaslataikkal a jövőben is forduljanak bizalommal az önkormányzathoz, mert a „mindenki fontos” elv természetesen rájuk is érvényes.

Kapcsolódó anyagok:

http://www.promontortv.hu/2015/09/21/kozbiztonsagi-forumot-tartottak-a-keruleti-iskolak-vezetoinek/