Ugrás a tartalomra

Tanévnyitó 2015

2015. szeptember 01. kedd
Több mint félezer elsős kapott iskolakezdő csomagot az önkormányzattól.
Tanévnyitó 2015

„Bízom benne, hogy ez a kis csomag, amit most szeretettel adok át Neked Budafok-Tétény Önkormányzata nevében, használat közben a Te mindennapjaidnak is a részévé válik és hozzásegít ahhoz, hogy megszeressed az iskolát. Az iskolát, amely nem más, mint a tudás birodalma, és csak Rád vár, hogy felfedezzed magadnak!” – a többi között ezekkel a szavakkal köszöntötte Karsay Ferenc polgármester a Budafok-Tétényi elsősöket abban a levélben, amit az ajándék tanszerekkel teli iskolakezdő csomagokkal együtt kaptak a kisiskolások az idei tanévnyitó ünnepségeken.

11 kerületi oktatási intézmény 544 első osztályos kisdiákja vehette át az önkormányzat ajándékát a tanévnyitó ünnepségeken, melyeken országgyűlési képviselők, a kerület polgármestere, alpolgármesterei és önkormányzati képviselői is részt vettek. "Igyekszünk új hagyományt teremteni az elsősök megajándékozásával, az ajándékot tartalmazó tornazsákon Budafok-Tétény emblémájával és jelmondatával." – hangsúlyozta a Baross Gábor Általános Iskola tanévnyitóján Sebes Gábor az Oktatási Kulturális és Testvérvárosi Bizottság elnöke. Németh Zoltán köznevelésért felelős alpolgármester a Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, utalva a kerület jelmondatára, a megajándékozott elsősökhöz szólva úgy fogalmazott: "mi, Budafok-Tétényiek mindannyian összetartozunk, egy közösség részesei vagyunk, egy csapat tagjai, akik segítik, támogatják egymást. Ezt fejezi ki az ajándék is." 

A Kolonics György Általános Iskola ünnepségén Karsay Ferenc polgármester úgy fogalmazott: "önkormányzatunk által követendőnek tartott egyik vezérgondolat, hogy mindenki fontos. Így azok a gyerekek is fontosak a kerület, Budafok-Tétény számára, akik évről évre beülnek iskoláink padjaiba, hogy a nyári sok centis növekedés után szellemiekben is tovább gyarapodjanak, elsajátítsák azokat a készségeket, amelyekkel boldogulhatnak az életben, és tovább vihetik hagyományainkat."