Ugrás a tartalomra

Távolodik a BMTE a veszélyzónától

2019. március 28. csütörtök
A budafoki labdarúgócsapat legyőzte a Békéscsabát, majd Szerdahelyen járt
Távolodik a BMTE a veszélyzónától

Március 17-én 2-1-re legyőzte a BMTE a nagy múltú Békéscsabát, és ezzel tovább távolodott a csapat a kiesőzónától. A roppant értékes siker utáni szünetet pedig egy dunaszerdahelyi edzőmeccsel fűszerezte Csizmadia Csaba vezetőedző. A felvidéki kirándulás a vereség ellenére hasznos volt, de hát a szlovák bajnokság egyik élcsapata ellen nem is remélhettünk győzelmet.

Ha léteznek baljós előjelek, akkor az NB II 29. fordulójában lejátszott, a Békéscsaba elleni meccsünket ilyen ómen előzte meg. Remek formába lendült házi gólkirályunk, Kovács Dávid és a középpálya dinamója, Oláh Bálint ötödik sárga lapja miatt el volt tiltva. Gohér Gergő, Micsinai Miklós és Filkor Attila sérülés miatt nem állt rendelkezésre, és akkor a hosszabb ideje hiányzó Ihrig-Farkas Sebestyénről és Gubacsi Zoltánról, továbbá a rehabilitációs munkát végző Mervó Bencéről még nem is szóltunk.
De a BMTE már hozzászokott ebben a bajnokságban, hogy olykor szinte tartalékcsapattal áll ki a rengeteg sérülés miatt. Csizmadia Csaba vezetőedző alakulata dacol a sorscsapásokkal, és rendíthetetlenül halad előre.
A 27. percben Kulcsár Kornél szabadrúgásból megszerezte a vezetést a BMTE-nek, s Vankó Imre majdnem rátett még egy lapáttal, de Ribánszki, a csabaiak kapusa védett. Boér Gábor, a vendégek edzője a szünetben kettőt cserélt, és az egyik pályára lépő, Hursán az 53. percben egyenlített. Az utolsó szót azonban Pölöskei Péter mondta ki a 87. percben, és ezzel 2-1-re megnyertük az oly fontos mérkőzést.
Ezzel kilenc pontra eltávolodtunk a kiesőzónától, egészen a 14. helyig. Legközelebb március 31-én Mosonmagyaróváron lépnek pályára Gohér Gergőék.
A vasárnapi Magyarország–Horvátország Európa-bajnoki selejtező miatti szünetet dunaszerdahelyi edzőmérkőzésre használta fel csapatunk. Ugyan 4-1-re győzött a legutóbbi szlovák bajnokság bronzérmese – gólunkat Pölöskei Péter szerezte –, de ezen a meccsen nem az eredmény volt a fontos, hanem a gyakorlás. No és az, hogy megszemlélhettük Európa egyik legcsodálatosabb futballakadémiáját, a magyar kormányzati támogatással felépült dunaszerdahelyi utánpótláscentrumot, a MOL-akadémiát. (Ch. Gáll András)

Távolodik a BMTE a veszélyzónától   Távolodik a BMTE a veszélyzónától