Ugrás a tartalomra

Természettudományi ismeretterjesztés pedagógusoknak az önkormányzat támogatásával

2017. október 05. csütörtök
Az október 5-i és 6-i terepi foglalkozással zárul az önkormányzat komplex környezeti nevelési programjának 2016. őszén indult, a kerületi pedagógusok részére szervezett továbbképzése, amelyen 57 pedagógus vett részt a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület szervezésében. Öt kerületi iskola és az összes óvoda részt vesz a programban.
Természettudományi ismeretterjesztés pedagógusoknak az önkormányzat támogatásával

A képzés 8 óra elméleti és 4 óra tavaszi valamint 4 óra őszi terepi foglalkozásból állt. A program után a résztvevők tanúsítványt kapnak a 16 órás képzésről, és az óraszámok beszámíthatóak a kötelező továbbképzési óraszámba.

 

A továbbképzés tematikájának kidolgozója és a képzés vezetője dr. Victor András a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület tiszteletbeli elnöke. A terepi foglalkozások helyszíne a Tétényi-fennsík, ahol a tanösvényt a Főváros támogatásával korszerűsítették. Egységesítették a többi fővárosi védett területen lévő tanösvények arculatával, illetve meghosszabbították a Kamaraerdei tanösvény felé.

 

A komplex környezeti nevelési program harmadik „lába” a Temészetfürkészet a Tétényi-fennsíkon című kiadványcsalád.  A "Munkafüzet", a "Módszertani segédlet" és a "Szakmai segédlet" egy későbbi időpontban jelenik majd meg. A Szakmai segédlet és egyes részletei (a Munkafüzetből valamint a Módszertani segédletből) az önkormányzat honlapjára, a budafokteteny.hu-ra is felkerülnek, és QR kód segítségével elérhetőek lesznek.

 

A csütörtöki, október 5-i eseményen Zugmann Péter alpolgármester és Végvári Ágnes, az önkormányzat környezetvédelmi referense is részt vett.

 

FOTO: KOCSIS ZOLTÁN ::