Ugrás a tartalomra

Testvértelepülésünk Mezőkaszony, "Piactér" az új budafoki köztér

2016. május 27. péntek
Több kiemelt jelentőségű ügyben is döntött a Képviselő-testület. Mostantól hivatalosan is testvértelepülésünk a kárpátaljai Mezőkaszony.
Testvértelepülésünk Mezőkaszony, "Piactér" az új budafoki köztér

A képviselők egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadták el a testvértelepülési kapcsolat létesítéséről szóló határozatot. A budafok-tétényi önkormányzat döntését megelőzően hasonló határozatot hozott a kárpátaljai Mezőkaszony képviselő-testülete is.
A Budafoki Szomszédok Piaca előtti új köztér elnevezésére érkezett lakossági javaslatok értékelése után a képviselők döntöttek: Piactér lett a hivatalos elnevezés. Árnyas park lesz a neve a Játék utca és Pécsi utca közötti, hamarosan megújuló területnek. Szent Anna park nevet kapta az Anna utca és a Vihar utca találkozásánál lévő, két éve megújított park- és kutyafuttató terület.
A képviselő testület döntött arról is, hogy évi bruttó 120 ezerről a lehető legmagasabb 200 ezer Ft-ra emeli a cafeteria juttatását valamennyi önkormányzati fenntartású intézmény közalkalmazottjának: a bölcsődei, óvodai, gyermekjóléti, szociális, művelődési intézményben és az IGI-ben dolgozóknak, valamint a védőnőknek és valamennyi technikai alkalmazottnak.
Másik fontos döntés: Körzeti Megbízotti Iroda nyílik Nagytétényben, a Cziffra Házban, várhatóan szeptember 1-től. A helyiséget és a kapcsolódó infrastruktúrát önkormányzatunk térítésmentesen biztosítja a körzeti megbízotti irodát működtető XXII. kerületi Rendőrkapitányság számára.
Ugyancsak a közbiztonság fokozását szolgálja az a döntés is, hogy elindulhat a közterületi rendszámfelismerő kamerarendszer telepítéséről-kiépítéséről szóló közbeszerzési eljárás.