Ugrás a tartalomra

Tétényi zenész a Sportarénában - Videóval frissítve!

2019. március 24. vasárnap
A Karthago előtt léphet fel a nagytétényi Kulbert Attila
Tétényi zenész  a Sportarénában - Videóval frissítve!

Kulbert Attilát, Nagytétény szülöttjét érte az a megtiszteltetés, hogy zenekarával felléphet a Papp László Sportarénában április 13-án a Karthago jubileumi koncertjén, előzenekarként. Az AnimuS zenekar énekesét, frontemberét kérdeztük arról, hogy most, egy hónappal a fellépés előtt mekkora a nyomás rajtuk, és hogy mennyit gyakorolnak.

– Igazán nagy elismerés számomra, hisz már Nagybörzsönyben lakom ugyan, de a mai napig büszkén mondom magam nagytétényi gyereknek. Egy ilyen lehetőség nyilván nagy nyomást generál, de azt gondolom, aki valaha zenélésbe kezd, annak valami ilyesmi a legnagyobb vágya és célja, így ezt a helyzetet tudni kell kezelni. A próbákat igyekszünk a lehető leghatékonyabban megoldani. Március hónap közepétől már színpadi próbákat is tartunk, melyhez a lehetőséget a Nagytétényi Polgári Kör adta a Szelmann Ház nagytermében. 
–  40 éves jubileumi koncertre készül a Karthago zenekar, honnan az ismeretség és a felkérés? 
–  Abban a kegyes helyzetben vagyok, hogy többéves ismeretség –  és talán mondhatom, barátság –  fűz Gidófalvy Attilához, a zenekar billentyűséhez még egy régebbi érdi rockrádió kapcsán. A felkérésnek volt egy előeseménye. Ez a Fáraó –  Attila másik együttese –  és az AnimuS közös koncertje volt. A koncerten részt vett nézőként Szigeti Ferenc, a Karthago vezetője, gitárosa. Ők a koncert után összedugták a fejüket, majd egy héttel később megcsörrent a telefonom, Attila volt a vonal másik végén... Először kinevettem, mert nem tudtam komolyan venni a megkeresést, de mikor tudatosult bennem, hogy nem viccel, az valami leírhatatlan érzés volt!
– Az AnimuS zenekar mikor alakult, kik a tagjai, és milyen sikereitek voltak már eddig?
– A zenekar 2015 végén alakult. Az akkori felállást Feldmann Gábor, Bereczki József, Bodnár Gábor, Maros Richárd és jómagam alkottuk. Az elmúlt alig több mint három évben több igazán elismert fellépővel koncertezhettünk együtt: Kalapács József, Deák Bill Gyula, Akela, P. Box. Persze rengeteg nagyon tehetséges, kevésbé ismert zenekarral is léptünk fel. Sikerült több fesztiválon is letenni a névjegyünket.
– A szabadság ára című dalotok most a legfrissebb. Még milyen számokkal léptek fel a nagy napon?
– Természetesen az új dal is el fog hangzani, de abban maradtunk a zenekarral, hogy nem ez lesz az a koncert, ahol sok új dallal debütálnánk. Nyilván elhangzik majd a zenekar himnusza, a Harc!, és az én személyes kedvencem, Az út végén.
– Mik a jövőbeli terveitek, hiszen a koncert után biztos az egész ország ismerni fogja a zenekart?
– Az Aréna előtt tartunk egy „főpróbát” április 5-én a komarnói sportcsarnokban, ugyancsak az „elefántokkal”, valamint van még egy lekötött közös bulink június 15-én Szabadhídvégen. Ezeket a fellépéseket is nagyon várjuk már. A távlati tervekkel jelenleg nem foglalkozunk görcsösen, szeretnénk megélni és élvezni minden pillanatát ennek az egész csodának. Aztán meglátjuk, mit hoz a sors, aminek természetesen segítünk majd kicsit, hogy kegyes legyen hozzánk! (Viszkocsil Dóra)