Ugrás a tartalomra

Tilos a tűzgyújtás!- Videóval frissítve!

2019. március 10. vasárnap
Magyarország teljes területére kiterjesztették a tűzgyújtási tilalmat, ennek értelmében még a kijelölt tűzrakóhelyeken sem szabad tüzet gyújtani a tilalom visszavonásáig.
Tilos a tűzgyújtás!- Videóval frissítve!

A tűzgyújtási tilalmat fokozott tűzveszély esetén az erdészeti hatóság, illetve az erdőgazdálkodásért felelős miniszter rendelheti el, például a katasztrófavédelem kezdeményezésére.

Az elmúlt időszak az átlagosnál melegebb, valamint a csapadékmentes, szeles időjárása miatt fokozott tűzveszély alakult ki az ország teljes területén. Az elmúlt héten az ország keleti részén rendeltek el tűzgyújtási tilalmat, melyet március 6-án az ország teljes területére kiterjesztettek.

A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Erdészeti Igazgatósága felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elérhető, automatikusan frissülő térkép segítségével lehet tájékozódni.

Forrás: http://portal.nebih.gov.hu/-/tuzgyujtasi-tilalom-az-orszag-teljes-teruleten