Ugrás a tartalomra

Több száz millió forint útépítésre

2016. május 18. szerda
Pünkösd óta új burkolatú úton közelíthetjük meg a Budafoki Temetőt. A Hír utcában korszerű játszótér várja a gyerekeket
Több száz millió forint útépítésre

Újabb játszóteret újítottak fel a kerületi Hír utcában, pünkösd óta pedig új burkolatú úton közelíthetjük meg a Budafoki Temetőt. Az önkormányzat több száz millió forintot költ az útfelújításokra.

Az önkormányzat újabb játszóteret újított fel a kerületben. A Hír utcai játszótéren mostantól biztonságosabb, kellemesebb körülmények várják a családokat.

Teljesen megújult a mérleghinta és a mászóvár, ami alá a régi homok ütéscsillapító burkolat helyett gumiburkolat került. Egy pluszhintát és egy homokozót is kapott a terület, a játszóeszközök mellett elhelyeztek még két új padot és egy hulladékgyűjtőt is. A beruházás közel kétmillió forintba került, amit az önkormányzat saját forrásból finanszírozott.
A budafoki hegyoldalon élőknek, de a kerület egész lakosságának jó hír, hogy pünkösdtől kezdve már új úton közelíthettük meg a Budafoki Temetőt. Az ünnepre elkészült ugyanis a Temető utcai út és járda, valamint a Babarózsa közben is megépült a szilárd burkolatú út. A beruházást szintén az önkormányzat finanszírozta.

Mint ismert, a képviselő-testület 2016. április 14-i ülésén döntött a 2015. évi pénzmaradvány felhasználásáról. A „pénzmaradvány” az az összeg, amely az előző év költségvetésében szerepelt, de például a következő évre átnyúló beruházások miatt nem költöttük el 2015-ben. Ide kerülnek a megtakarítások is. Ezek segítségével a csatornázás után a földutak leaszfaltozásának folyamatát is igyekszik felgyorsítani az önkormányzat. A tavalyi tervek szerint új burkolatot kap a Bíbic utca (a Klauzál G. u.–Bíbic u. 19/A között), a Kanyargó utca (I. ütem), a Tegzes köz, a Budai Nagy Antal utca, a Hollandi utca (a Gyufa u.–Karácsony u. között), a Lomnici utca zsákutca része, a Sáv utca, a Tatárka utca (a Portyázó u.–Sólyom forduló között) a járdával együtt. Az idei döntéssel bővül a lista a Peták utcával, Gerinc utcával (a Magyar u.–Hasadék u. között), a Pincemester utcával (a 4–6. sz. között), az Aszály utcával (a Bajcsy Zs. u.–Kő u. között), a Halk utcával (a Terv u.–Park u. között), a Hollandi utcával (a Karácsony u.–Túróczi u. között), az I. utcával (a 13–17. szám között), a Csányi utcával és a Fenyőmadár utcával.

Ezeknek az utcáknak a megépítése mintegy 206 millió forintba fog kerülni. Ez a döntés a már korábban útépítésre megszavazott közel 173 millión felül biztosít újabb forrást.
Hétfő óta új megállókban lehet felszállni egyes kerületi buszjáratokra is a Bartók Béla úton, a Bíbic utcában és a Savoyai Jenő térnél. (VH)