Ugrás a tartalomra

Tojásvadászat a suliban

2019. április 27. szombat
Húsvéti programok a kerület iskoláiban
Tojásvadászat a suliban

A húsvéti szünet előtti utolsó tanítási nap minden általános iskolában kicsit lazábban telt, mint a szokásos hétköznapok. A pedagógusok igyekeztek egész héten a húsvéti hagyományokról minél több ismeretet átadni a diákoknak. A várva várt utolsó nap délutánján pedig az önfeledt játéké volt a főszerep.

A Hugonnai Vilma Általános Iskola alsó tagozatos diákjai a szomszédos Nagytétényi Kastélymúzeum előtti parkba sétáltak ki, hogy tojásokra vadászhassanak. Ez a program már több mint öt évre tekint vissza, a diákok ilyenkor az általuk kiszínezett papírtojásokat keresik meg, amiket a pedagógusok a fűben, bokrokban és a kisebb fákon rejtettek el. A közel kétszáz tojást villámgyorsan megtalálták a diákok. Az összegyűjtött tojásokra ráírták a nevüket, amik közül kihúztak néhányat, ők csokoládét kaptak ajándékba.

A szünet előtti héten a tantermekben tojásfestés, locsolkodás és kézműveskedés is volt. A Bartók Béla Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában tíz éve rendezik meg a tojásgörgetés rendezvényt, amit szintén az utolsó napon délután tartanak. Az alsós tanulók önfeledten játszhattak ügyességi játékokat az udvaron és alkothattak húsvéti dísztárgyakat a termekben. Készült például hímes tojás, könyvjelző és ünnepi képeslap is.
Aki mozgalmasabb programra vágyott, annak a szabadban volt a helye, itt különböző sportágakat lehetett kipróbálni, de a legnépszerűbb az autópályán történő tojásgörgetés volt.

(Viszkocsil Dóra)