Hírek

Top 10: Ez történt 2017-ben Budafok-Tétényben
Minden évkezdet az új tervek, feladatok számbavételéről szól, de egyben a számvetésé is ez az időszak, amikor összegezzük, mit sikerült megvalósítanunk a korábbi elképzelésekből. Budafok-Tétényben mozgalmas évet zártunk, volt mire büszkének lennünk 2017-ben!
2018-01-11

2017 januárjától babaváró csomaggal köszöntünk minden kerületi újszülöttet. A csomagba babanadrág, babatörölköző, vízhőmérő és egy kerületi művész, Keresztessy Vilma által tervezett babanapló került, amibe az anyukák időről időre feljegyezhetik gyermekeik fejlődésének fontos eseményeit. 2017-ben több mint 400 családhoz jutott el önkormányzatunk babaváró ajándéka.

Tavasszal indult először útjára a Budafoki Pincejárat, melynek célja, hogy minél szélesebb körben bemutassa egyedülálló pincerendszerünket, borkultúránkat. A minden hónap első szombatján, a belvárosból induló buszok segítik, hogy az ide érkező turisták megismerjék kerületünket, a Bornegyedet, és hírét vigyék annak.

Tavaly nyáron vehettük át a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomtól a Családbarát hely címet. Velük együtt szerveztük meg szeptemberben az országos családi napot, ahol több helyszínen, ingyenes programokkal, koncertekkel, előadásokkal, játszóházzal vártuk a család minden tagját.

Nyárra elkészült a Városháza liftje, mely a Polgármesteri Hivatal minden emeleti, illetve félemeleti szintjén megállóval rendelkezik, így minden ügyosztályi iroda könnyebben megközelíthetővé vált.

Egy 2016-os határozat alapján 2017-től június 21-ét nyilvánította a Kerület Napjává a képviselő-testület. Ezen a napon lepleztük le a Piactéren álló szobrot, Csobán András a Szőlőfürt meg a többiek című alkotását. Napközben helytörténeti séta, geocaching, koncertek, táncbemutató, este pedig óriási házibuli várt mindenkit. Átadtuk a kerületi díjakat, többek közt a díszpolgári címet is.

A Kerület napja alkalmából jelent meg a Bornegyed magazin első száma. A kulturális és gasztronómiai magazin negyedévente jelenik meg, és Budafok-Tétény kulturális, borászati és gasztronómiai életéről számol be.

A 28. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválra jelent meg a Bornegyed applikáció, mely a témához kapcsolódó kerületi híreket, kulturális programokat, a Pincejárat és a borfesztivál helyszíneit is tartalmazza.

2017-ben elkezdődött a Káldor Adolf Szakorvosi Rendelőintézet belső felújítása. Ez a fal- és padlóburkolatok cseréjét, az épületen belüli víz-, csatorna-, az elektromos, a fűtési és a tűzjelző rendszer megújítását és a belső nyílászárók cseréjét jelenti.

Júniusban családi piknikkel ünnepeltük a KRESZ park megújulását. Így újabb generációk tanulhatják meg itt a helyes közlekedés alapjait.

A kisdiákok első iskolai napján rendszerint ajándékcsomaggal kedveskedünk nekik, mely idén először egy, a kerületről szóló színezőt is tartalmazott, melyet Hernusz Ágnes készített