Ugrás a tartalomra

Történelmi vetélkedő a Szent István téren

2018. november 03. szombat
Játékos vetélkedő keretein belül tanulhattak a gyerekek Szent István király életéről és az államalapításról a budafoki mesetéren.
Történelmi vetélkedő a Szent István téren

Október 18-án a rendhagyó történelem órák után Szent István kori vetélkedőt tartottak a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola diákjai és a vállalkozókedvű gyerekek számára.

A játékban résztvevő gyerekek csapatokat alkotva indultak a mesetéren kialakított hét állomásra, melyeken változatos feladatokkal várták őket a Rózsakerti iskola tanárai.

A csapatok menetlevelet kaptak indulásuk előtt, valamint csapatkapitányt választottak, aki Szent István korát idéző jelmezbe bújhatott a vetélkedő idejére.

A mesetéren Szent István király történeteit elmesélő táblák találhatók, ezekre épült a játék is. A csapakapitánynak fel kellett olvasni az állomás tábláján lévő történetet társai számára, majd azzal kapcsolatos kérdésekre kellett felelniük, például arra, hogy a koronázási történet hogyan kapcsolódik Budafokhoz.

A szövegértéses feladatok mellett kincskereső puzzlejáték és ügyességi feladatok is vártak a csapatokra.

A résztvevők jutalma a rendhagyó történelemórákon már megismert „Szent István Euró” volt, minél jobban teljesített egy csapat, annál több csokoládétallért zsebelhettek be a vetélkedő végén. Az eredményhirdetés után minden résztvevő az új ismeretek mellett egy emléklappal térhetett haza, melyen a következő szerepel:

,,Részt vettél a Szent István király életéről szóló történelmi vetélkedőn

Ezennel Szent István király katonája lettél”

A programok Budafok-Tétény önkormányzata jóvoltából a főváros támogatásával, a TÉR_KÖZ pályázat keretein belül valósulhattak meg.

Történelmi vetélkedő a Szent István téren

Fotó: Kocsis Zoltán