Ugrás a tartalomra

Udvaros Dorottya a Klauzálban

2018. február 19. hétfő
A filmvászon után a Klauzál Ház műsorán A szív hídjai című romantikus dráma
Udvaros Dorottya a Klauzálban

Udvaros Dorottya a KlauzálbanUdvaros Dorottya Kossuth-díjas színművésznő áprilisban A szív hídjai című előadással lép a budafoki közönség elé, a Klauzál Ház színpadán bújik egy amerikai kisvárosi feleség bőrébe.

– Rengeteget játszik a fővárosban és vidéken egyaránt. Volt már Budafokon fellépése?

– Fájó szívvel kell mondanom, hogy még soha nem jártam Budafokon. Pedig ott lakik egy kedves ismerősöm, aki többször meghívott már egy-egy eseményre, többek között a pezsgő- és borfesztiválra. Sajnos a színházi elfoglaltságaim miatt még várat magára, hogy felfedezzem magamnak Budafok csodálatos és vonzó eseményeit.

– Áprilisban a Klauzál Házban lép fel kollégájával, László Zsolttal A szív hídjai című darabbal. Kedves a szívének ez az előadás?

– Már több mint százhúsz előadásunk volt. A közönség nagyon szereti, korra és nemre való tekintet nélkül mindenkinek tetszik. Szép történet ez, mély, emberi, ugyanakkor humor is van benne. A szerepet különösen szeretem, és nemcsak azért, mert Meryl Streep is eljátszotta a filmvásznon Clint Eastwooddal, de azért is, mert a történet bárkit megérint, aki életében volt már valaha szerelmes vagy volt szerelmi bánata, vagy elkötelezett volt a családja iránt. Novák Eszter rendező jó döntést hozott a szereposztásról, László Zsolttal remekül megértjük egymást a színpadon.

– Mik a tervei az idén? Milyen előadásokban láthatja a közönség?

– Sajnos tavaly év végén váratlan hírt kaptam: a rendező, Silviu Purcărete családi problémái miatt csúszik egy számomra kedves és nagyon várt produkció, a Cseresznyéskert című színdarab bemutatója a Nemzeti Színházban. Ez kicsit felborította az első negyedévemet, mert minden erőmmel erre a munkafolyamatra készültem. Ezek után úgy döntöttem, 2018-ra nem tűzök ki semmilyen vágyat vagy célt magam elé, mert lehet, hogy ha túlságosan is erre koncentrálok, akkor nem fog megvalósulni. Inkább óvatosan ülök, és várom, hogy mit ad nekem az idei év.  (VH)


Fotó: Rózsa Erika